Ράλι Σαρδηνίας - 1η Μέρα (πρωί): Πρωτοπόρος ο Tanak


Το πρωινό σκέλος της πρώτης μέρας του Ράλι Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε με τον Ott Tanak στην κορυφή, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε στο τέλος ο Kalle Rovapera.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2021

Οι πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές στο Ράλι Σαρδηνίας επεφύλασσαν λίγα απρόοπτα, αλλά ικανά για να αλλάξουν την κατάταξη μέχρι το τέλος του πρωινού σκέλους.

Ο Ott Tanak ήταν ο πρωτοπόρος της κατάταξης από την SS1 κιόλας, με τον Εσθονό να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι εκκινούσε πιο μετά από τους υπόλοιπους δυνατούς συνδυασμούς, χτίζοντας μία διαφορά 16,9 δευτερολέπτων. Πήρε τη νίκη και στις 4 ειδικές και δείχνει τη δυναμική του i20 WRC στο χώμα.

Πίσω του ο Dani Sordo, για το 1-2 της Hyundai, ο οποίος με τη σειρά του κρατούσε τρίτο τον Sebastien Ogier για 1,8 δλ. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota ξεκινούσε πρώτος στις ε.δ., «καθρίζοντας» τον δρόμο, και με δεδομένο αυτό, η ταχύτητά του ήταν εξαιρετική.

Εξίσου δύσκολες ήταν οι συνθήκες και για τον Thierry Neuville, που έμεινε 4ος.

Ο Takamoto Katsuta ήταν 6ος, με τον Ιάπωνα να κερδίζει κάπως χρόνο στο δεύτερο πέρασμα της Terranova.

Σε εκείνο το πέρασμα αντιμετώπισε πρόβλημα ένα άλλο πλήρωμα της Toyota, αυτό των Rovapera-Halttunen. Ο Φινλανδός ήταν 2ος με το τέλος της SS3, όμως είχε ζημιά στην εμπρός δεξιά ανάρτηση στην επόμενη ε.δ., με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στην άκρη του δρόμου.

Τελευταίο Toyota ήταν αυτό του Elfyn Evans, που είχε διαφορά 1,2 δλ. από τον Katsuta, όντας 6ος.

Έβδομος και ταχύτερος με Ford Fiesta ήταν ο Gus Greensmith, αφού o Teemu Suninen είχε έξοδο το πρωί, κι εγκατέλειψε.

Τελευταίος από τα WRC ήταν ο Pierre-Louis Loubet, που αγωνίζεται με i20 και τη δεύτερη ομάδα της Hyundai.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις πρώτες τέσσερις ε.δ.: