Ράλι Σαρδηνίας - 2η Μέρα: Πέρασε μπροστά ο Lappi με δύο ακυρωμένες Ε.Δ.


Ο Esapekka Lappi προηγείται στο Ράλι Σαρδηνίας, με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από τον Ott Tanak, με τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας να ακυρώνονται.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/6/2022

Το Ράλι Σαρδηνίας επιβεβαιώνει ως τώρα τον σκληρό και δύσκολο χαρακτήρα του, με αρκετά πληρώματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα, και δύο ειδικές διαδρομές να ακυρώνονται στο φινάλε της δεύτερης μέρας του αγώνα.

Ο λόγος για τις SS8 και SS9, τα δεύτερα περάσματα των πρώτων Ε.Δ. του απογευματινού σκέλους, που προήλθαν από ατύχημα πληρώματος σε μικρότερη κατηγορία, που έκλεισε τον δρόμο στην SS6 (μετέπειτα SS8). Ο χρόνος που χάθηκε μέχρι την απομάκρυνσή του σήμανε πως έπρεπε να καθυστερήσουν, και μετά να ακυρωθούν οι δύο τελευταίες διαδρομές του loop, ώστε να παραδοθούν και πάλι στην κυκλοφορία εγκαίρως.

Αυτό βολεύει τον Esapekka Lappi, που από το πρωινό σκέλος ήταν ταχύτατος, κι εξαργύρωσε αυτόν τον ρυθμό περνώντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Από αυτήν εκθρόνισε τον Ott Tanak, που μάλλον ήταν τυχερός στην ατυχία του με την ακύρωση των δύο ειδικών διαδρομών, καθότι είχε πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του i20 N Rally1, πράγμα που τον έκανε να νιώθει σαν να κινείται με τρεις ρόδες, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και την πρωτιά του αγώνα.

Την έκπληξη κάνει ο Pierre-Louis Loubet, που διατηρείται τρίτος μετά και το πρωινό σκέλος, αν και έχει μνημειώδη μάχη με τον teammate του στην M-Sport, Craig Breen, και τον Dani Sordo. Κι οι δύο οδηγοί παραπονιούνται για έλλειψη πρόσφυσης όλη μέρα, με τον Ιρλανδό να κάνει και δύο λάθη που του κόστισαν σημαντικό χρόνο.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera, «καθαρίζει» τον δρόμο κι αυτό επηρεάζει σημαντικά τον ρυθμό του. Η κατάσταση θα αλλάξει αύριο, όταν θα αρχίσει τη μέρα από την 8η θέση, οπότε θα βρει εκείνος καθαρό δρόμο μπροστά του, και θα δείξει την ταχύτητά του.

Το αυτό ισχύει και για τον Thierry Neuville, που όμως είχε και πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης (όπως κι ο Tanak), με αποτέλεσμα να πέσει πολύ πίσω, πολύ νωρίς.

Τέλος, ο Elfyn Evans αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην απλή διαδρομή πριν την SS4, το πρώτο πέρασμα της οποίας είχε κερδίσει, μετά από πρόσκρουση με πέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει από νωρίς εκτός της διεκδίκησης της νίκης στον αγώνα από πολύ νωρίς.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS7: 

ΘέσηΟδηγόςΧρόνοςΔιαφορά
1Esapekka Lappi1:10:41.9-
2Ott Tanak1:10.42.60.7
3Pierre-Louis Loubet1:10:57.015.1
4Craig Breen1:10:57.415.5
5Dani Sordo1:10:58.016.1
6Adrien Fourmaux1:11:12.730.8
7Takamoto Katsuta1:11:47.41:05.5
8Kalle Rovanpera1:11:55.01:13.1
9Thierry Neuville1:12:49.12:07.2