Ράλι Σαρδηνίας - 3η Μέρα: Με προβάδισμα νίκης ο Tanak


O Ott Tanak βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη του Ράλι Σαρδηνίας, με μόλις τέσσερις ειδικές διαδρομές να απομένουν, και με διαφορά κοντά στο 46 δευτερολέπτων από τον Craig Breen.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2022

UPDATE: Οι αγωνοδίκες έδωσαν τον χρόνο του πρώτου της SS117 (11:18.3) στους Sordo, Tanak και Breen, επαναφέροντας την κατάταξη.

Το τέλος της τρίτης αγωνιστικής μέρας βρίσκει τον Ott Tanak σε θέση να κοιτάζει με αξιώσεις πια τη νίκη, την πρώτη φετινή του.

Ο Εσθονός κληρονόμησε την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη μετά την εγκατάλειψη του Esapekka Lappi στην πρώτη ε.δ. της ημέρας, όταν μετά από ένα μικρό άλμα έχασε το πίσω μέρος του GR Yaris Rally1 και βρέθηκε με το πίσω μέρος διαλυμένο.

Ο οδηγός της Hyundai οδήγησε ταχύτατα όλη τη μέρα και διεύρυνε το προβάδισμά του.

Εγκατάλειψη είχε κι ο Adrien Fourmaux, που ήταν 5ος ως την τελευταία ε.δ. της ημέρας στην οποία πάτησε άτσαλα και χτύπησε με το εμπρός δεξί μέρος τα δέντρα. 

Αυτό έφερε την προσωρινή διακοπή της διεξαγωγής της διαδρομής, μέχρι να απομακρυνθεί το Puma Rally1, με τον Dani Sordo να χάνει τον περισσότερο χρόνο.

Το ατυχές για τον Craig Breen ήταν πως είδε τη διαφορά από τον Tanak να μεγαλώνει σημαντικά καθώς έκοψε ταχύτητα όταν είδε την κόκκινη σημαία από έναν κριτή, ενώ πια ο δρόμος είχε καθαρίσει, ενώ το ίδιο έκανε κι ο Tanak, χωρίς όμως να χάσει την θέση. 

Το σίγουρο είναι πως οι αγωνοδίκες θα δουν τι συνέβη εκεί και θα προβούν σε αλλαγές στους χρόνους του εκάστοτε οδηγού για να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με τις εγκαταλείψεις, ο Kalle Rovanpera αναρριχήθηκε στην 4η θέση, ενώ μεγάλο κέρδος είχαν κι οι Takamoto Katsuta και Gus Greensmith, αν και φαίνεται πως με τη διόρθωση των χρόνων θα ανέβει ξανά ο Sordo στην 3η θέση.

Νωρίτερα στη μέρα, και συγκεκριμένα στην επανάληψη της SS9, στην SS11, ήταν η σειρά του Thierry Neuville να έχει έξοδο και ντελαπάρισμα στην προσπάθειά του να πιέσει να περάσει τον Takamoto Katsuta, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο μέχρι να επαναφέρει το αυτοκίνητο στον δρόμο, προτού βγει εκτός ειδικής λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα. και τελικά εγκαταλείψει από τον αγώνα για τη σημερινή μέρα.

Στο μεταξύ, επέστρεψε στη δράση ο Elfyn Evans μετά τη χθεσινή του εγκατάλειψη, αλλά δε μοιάζει να έχει την ταχύτητα του άμεσου ανταγωνισμού.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνοςΔιαφορά
1Ott Tanak2:43:35.6-
2Craig Bren2:44:21.646.0
3Dani Sordo2:44:42.41:06.8
4Pierre-Louis Loubet2:45:07.41:31.8
5Kalle Rovanpera2:47:27.93:21.5
6Takamoto Katsuta2:48:38.94:32.5
7Gus Greensmith2:50:37.66:31.2