Ράλι Σαρδηνίας - 3η Μέρα: Νικητής ο Ogier


Ο Sebastien Ogier πανηγύρισε την τρίτη φετινή νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κατακτώντας τους 25 βαθμούς στη Σαρδηνία.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/6/2021

Το Ράλι Σαρδηνίας αποδείχθηκε εξαιρετικά σκληρό και απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα φέτος, και ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες ήταν ο Sebastien Ogier, που πήρε και τη νίκη.

Ο Elfyn Evans κινήθηκε γρήγορα όλη την τελευταία μέρα, και διατήρησε τη δεύτερη θέση για το 1-2 της Toyota. Λίγο έλειψε να τη χάσει, όμως, αφού στα μισά της SS20 πήγε να «μείνει» μετά από πέρασμά του από λακούβα με νερό. Ευτυχώς για τον ίδιο, κατάφερε να συνεχίσει και να διατηρηθεί εκεί που βρισκόταν.

Τρίτος ήταν ο Thierry Neuville, που έσωσε την παρτίδα για τη Hyundai κατακτώντας και την πρώτη θέση στην PowerStage, μετά τις εγκαταλείψεις των Tanak και Sordo το Σάββατο

Οι δύο οδηγοί της Κορεάτικης ομάδας τα έδωσαν όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην PowerStage, με στόχο τους 5 βαθμούς που δίνει η πρώτη θέση εκεί, με τον Εσθονό να παίρνει την δεύτερη θέση εκεί και τον Ισπανό να συμβιβάζεται με την 5η.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρέθηκε ο Takamoto Katsuta, που ήταν κι ο τελευταίος με WRCar στην πεντάδα.

Τέλος, στη μάχη για τη νίκη την κατηγορία WRC2, νικητής αναδείχθηκε ο Jari Huttunen με Hyundai i20 R5, για μόλις 5 δευτερόλεπτα, έχοντας υπερτερήσει του Mads Ostberg, που στην PowerStage αντιμετώπισε θέμα και με τα φρένα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με το τέλος του αγώνα: