Με ηλιοφάνεια αλλά και λάσπη από τη βροχή των προηγούμενων ημερών έλαβε χώρα η πρώτη μέρα του Ράλι Χιλής.
Από τα πρώτα κιόλας αγωνιστικά χιλιόμετρα έγινε σαφές πως η μάχη για τη νίκη ήταν ανάμεσα στους Oliver Solberg και Elfyn Evans. Ο Ουαλός βρέθηκε στην πρωτοπορία, παρά το γεγονός πως «άνοιξε δρόμο» σήμερα, ωστόσο ο νεαρός teammate του απεδείχθη ταχύτερος και μετά την SS3 πέρασε στην κορυφή, χωρίς να κοιτάξει πίσω.
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι διαφορές έχουν μεγαλώσει, καθώς οι δύο οδηγοί χωρίζονται από μόλις 10,1 sec.
Τρίτος, όχι πολύ μακριά από τους οδηγούς της Toyota, βρίσκεται ο Adrien Foumaux. Ο Γάλλος απέχει κάτι παραπάνω από 10 sec από τους πρωτοπόρους, και κατά βάση έχει στον νου τον Sebastien Ogier που είναι πολύ κοντά του και εποφθαλμιά την θέση του, στα 1,7 sec.
Στην 5η θέση βρίσκεται ο Sami Pajari. Ο νικητής των τριών τελευταίων ράλι έχει μπει για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος, όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Evans, που είναι κι ο άμεσος ανταγωνιστής του.
«Ασανσέρ» ήταν ο Thierry Neuville, που κινήθηκε μεταξύ της 4ης και της 6ης θέσης, μένοντας τελικά εκεί, αφού παρά τη νίκη στην SS3, δεν κατάφερε να διατηρηθεί ψηλότερα.
Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της M-Sport, με τον Josh McErlean να προσπερνά τον Jon Armstrong στην «ενδοοικογενειακή» τους μάχη.
Στην 9η και τελευταία θέση ανάμεσα στα πληρώματα της κατηγορίας των Rally1 βρίσκεται ο Esapekka Lappi.
Αυτός που βγήκε από νωρίς εκτός μάχης ήταν ο Takamoto Katsuta, όταν στο 6ο χιλιόμετρο της πρώτης κιόλας ΕΔ του ράλι, είχε έξοδο με αποτέλεσμα να κολλήσει σε ένα χαντάκι και να μείνει εκεί, εγκαταλείποντας για τη μέρα. Με δεδομένο ότι δεν έφερε ζημιές από το συμβάν, το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει με τη διαδικασία του SuperRally το Σάββατο.
No room for error ??#WRC | #RallyChileBiobío ???? pic.twitter.com/7O3g3brL99
— FIA World Rally Championship (@OfficialWRC) September 11, 2026
Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS6:
| Θέση | Πλήρωμα | Χρόνος | Διαφορά από 1ο |
|---|---|---|---|
| 1 | Oliver Solberg – Elliott Edmondson | 52:42.1 | — |
| 2 | Elfyn Evans – Scott Martin | 52:52.2 | +10.1 |
| 3 | Adrien Fourmaux – Alexandre Coria | 53:00.1 | +18.0 |
| 4 | Sébastien Ogier – Vincent Landais | 53:01.8 | +19.7 |
| 5 | Sami Pajari – Marko Salminen | 53:03.8 | +21.7 |
| 6 | Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe | 53:09.5 | +27.4 |
| 7 | Josh McErlean – Eoin Treacy | 54:36.6 | +1:54.5 |
| 8 | Jon Armstrong – Shane Byrne | 54:39.0 | +1:56.9 |
| 9 | Esapekka Lappi – Enni Mälkönen | 54:48.1 | +2:06.0 |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά: Ο γιος του Kimi Raikkonen στα χνάρια του πατέρα του
Συνέντευξη με τον Nicky Grist: Τι χρειάζεται για να γίνεις ο καλύτερος συνοδηγός στα ράλι






ΔΗΜΟΦΙΛΗ