Ράλλυ Κροατίας - 3η Μέρα: Πρώτη νίκη Evans μετά από 1,5 χρόνο


Ο Elfyn Evans επέστρεψε στις νίκες για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2021, κερδίζοντας στο Ράλλυ Κροατίας. Ως το τέλος κράτησε η μάχη Kalle Rovanpera-Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/4/2023

Το Ράλλυ Κροατίας ολοκληρώθηκε και βρήκε έναν οδηγό που του έλειψαν οι επιτυχίες στην κορυφή.

Ο Elfyn Evans κατέκτησε την 6η νίκη της καριέρας του στους κροατικούς δρόμους, και την πρώτη του μετά το Ράλλυ Φινλανδίας του 2021, επιστρέφοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά το λάθος του Thierry Neuville και τα κλαταρίσματα Ogier και Rovanpera.

Ο Ουαλός, πάντως, είχε και τη σταθερότητα να δικαιολογήσει την πρωτιά του, αποφεύγοντας τα λάθη και οδηγώντας με καλό ρυθμό από το Σάββατο και μετά, ενώ στο μεσοδιάστημα πήρε και μία νίκη στην SS8. Έτσι, αποκατέστησε την... τάξη μετά την αποτυχία του 2021, όταν κι έχασε τη νίκη κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Ήταν σταθερά ταχύτερος του Ott Tanak, που ήρθε 2ος, και συμπλήρωσε αρκετούς βαθμούς στη μάχη του για το πρωτάθλημα.

Ο Esapekka Lappi πήρε το πρώτο του βάθρο με τη Hyundai, καταφέρνοντας να διατηρήσει έναν σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ξεκινώντας από την ανασφάλεια και πηγαίνοντας στη σιγουριά στη συμπεριφορά του i20 N Rally1 Hybrid.

Οι δύο πρωταθλητές της Toyota έδωσαν τη δική τους μάχη στις θέσεις 4 και 5. Ο Kalle Rovanpera έκλεισε τη 2η μέρα πίσω από τον Sebastien Ogier, όμως από την πρώτη κιόλας ε.δ. της Κυριακής, ο Φινλανδός προσπέρασε τον 8κις πρωταθλητή και βρέθηκε 4ος, όπου και τερμάτισε τον αγώνα.

Τέλος, στην PowerStage, ο Thierry Neuville τα έδωσε όλα και πήρε τους 5 βαθμούς που προσφέρει η πρώτη θέση εκεί, με τους Rovanpera, Ogier, Katsuta και Lappi να ακολουθούν με 4, 3, 2 και 1 βαθμό αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans2:50:54.3
2Ott Tanak27.0
3Esapekka Lappi58.6
4Kalle Rovanpera1:18.3
5Sebastien Ogier1:28.0
6Takamoto Katsuta2:22.5
7Pierre-Louis Loubet4:22.6