Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας: Προτεραιότητα ο αγώνας, όχι το πρωτάθλημα για τον Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera θέλει να διανύσει αναίμακτα το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, προερχόμενος από δύο δύσκολους αγώνες σε Βέλγιο και Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 28/9/2022

Ο Kalle Rovanpera καταφθάνει στη Νέα Ζηλανδία με μειωμένο προβάδισμα στη βαθμολογία των οδηγών, έχοντας πλέον απόσταση 53 βαθμών από τον Ott Tanak, μετά την εγκατάλειψη στο Βέλγιο και τα προβλήματα στο set-up της ανάρτησης που τον κράτησαν μακριά από την κορυφή στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Μιλώντας πριν τον αγώνα στη Ν. Ζηλανδία, τον πρώτο στη χώρα μετά το 2012, ο Φινλανδός της Toyota τόνισε πως εστιάζει στο να έχει έναν καλό αγώνα, όχι στο να «κλειδώσει» τον πρωτάθλημα:

«Μετά από μερικά πολύ κακά ράλλυ για μένα, θέλω απλα να τερματίσω τον αγώνα με θετικό τρόπο.

«Πρέπει να κάνουμε έναν καλό αγώνα μετά από δύο πολύ κακούς. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς θα 'καθαρίζουμε' τον δρόμο την Παρασκευή, αλλά θα προσπαθήσουμε.

«Φυσικά έχω στο μυαλό μου και το πρωτάθλημα, και μετά από τέτοια ράλλυ, αρχίζει να πέφτει το ηθικό σου. Δεν το σκέφτομαι πολύ τώρα, θέλω απλά να αντιμετωπίσω το ράλλυ όπως όλα τ' άλλα.»

Μαθηματικά, ο Rovanpera μπορεί να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC το προσεχές Σ/Κ αν πάρει 8 βαθμούς παραπάνω από τον Tanak.