Ράλλυ Σαρδηνίας - 3η Μέρα: Πρώτος ο Neuville μετά την έξοδο του Ogier


Τα απρόοπτα και οι ανατροπές δε σταματούν στο φετινό Ράλλυ Σαρδηνίας, με τον Thierry Neuville πια να βρίσκεται κοντά στη νίκη, μετά και την έξοδο του Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/6/2023

Η 20η επέτειος του Ράλλυ Σαρδηνίας εξελίσσεται σε έναν εξαιρετικά απρόβλεπτο και γεμάτο κινδύνους αγώνα.

Η μέρα ξεκίνησε με τον Esapekka Lappi στην κορυφή, να αντάλλαζει την πρωτιά με τον Sebastien Ogier μέχρι και την SS10, όταν ο οδηγός της Toyota εγκαταστάθηκε εκεί.

Ωστόσο, η βροχή ήρθε για τα καλά στο απογευματινό σκέλος, και το πιο πρόσφατο θύμα των συνθηκών ήταν ο 8κις πρωταθλητής. Ο Γάλλος, που ήδη έφερε ζημιά μετά από ένα άτσαλο πάτημα σε έναν νερόλακκο στην SS12, έκανε λάθος σε μία κλειστή αριστερή στροφή και εγκατάλειψε.

Τόσο εκείνος, όσο κι ο Vincent Landais είναι καλά στην υγεία τους, αν και βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού.

Ως εκ τούτου, ο Thierry Neuville πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη, με τον Esapekka Lappi να τον ακολουθεί και να επιλέγει να κόψει ρυθμό για να αφήσει τον Βέλγο να περάσε στην κορυφή, κλείνοντας τη μέρα με διαφορά 36,4 δευτερολέπτων.

Με τα τελευταία δεδομένα, ο Kalle Rovanpera προβιβάστηκε σε θέση βάθρου, όντας 3ος με το τέλος της μέρας, κρατώντας ψηλά τη σημαία για την Toyota.

Πίσω του έμεινε ο Elfyn Evans, με σταθερό ρυθμό και μία λογική να ολοκληρώσει απλώς τη μέρα, χωρίς να βρίσκει χρόνο πουθενά.

Ο Dani Sordo είχε περάσει ξανά τα πληρώματα του WRC2 που τον είχαν προσπεράσει μετά τη χθεσινή προβληματική μέρα, και ήταν 5ος.

Στο πρωινό loop, οι λακούβες με νερό έγιναν ρυθμιστές της κατάταξης, κι άφησαν οδηγούς εκτός αγώνα ή με προβλήματα.

Πρώτα ο Takamoto Katsuta τέθηκε εκτός μάχης μετά από απώλεια ισχύος αφού πέρασε από μία λακούβα με νερό, που τον άφησε στην άκρη του δρόμου μετά την SS8 και πριν την SS9.

Έπειτα, ο Ott Tanak είδε τον κινητήρα του να παίρνει νερό στην SS9, και έμεινε στον δρόμο ανάμεσα στην 9η και τη 10η ε.δ. για να λύσει το θέμα, δίχως επιτυχία.

Τέλος, ο Elfyn Evans έπεσε θύμα του νερόλακκου στην SS10, χάνοντας ισχύ από τον κινητήρα. Ωστόσο, κατάφερε να συνεχίσει και να κλείσει το loop.

Σε ό,τι αφορά τον Pierre-Louis Loubet, η M-Sport έκανε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις το βράδυ της Παρασκευής, αλλά εντόπισε πολλά προβλήματα και αποφάσισε να θέσει εκτός μάχης τον Γάλλο πριν ξεκινήσει η SS8.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville3:10:36.9
2Esapekka Lappi36.4
3Kalle Rovanpera1:50.7
4Elfyn Evans5:36.5
5Dani Sordo6:27.9