Ράλλυ Σαρδηνίας - 4η Μέρα: Πρώτη φετινή νίκη για τον Neuville


O Thierry Neuville ολοκλήρωσε τη δουλειά και πήρε τη νίκη στο Ράλλυ Σαρδηνίας, την τρίτη του στον αγώνα και την πρώτη του στη φετινή σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 4/6/2023

Το Ράλλυ Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε, κι ήταν αρκετά απαιτητικό, γεμάτο απρόοπτα κι ανατροπές.

Ο Thierry Neuville πανηγύρισε τη νίκη στο μεγάλο νησί της Μεσογείου, που αποτελεί την τρίτη του στον εν λόγω αγώνα, και της πρώτη δική του και της Hyundai για το 2023. Κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή μετά το Ράλλυ Ιαπωνίας στο κλείσιμο της σεζόν του 2022, και να σπάσει το σερί της Toyota. 

Ο Esapekka Lappi ήξερε τι έπρεπε να κάνει, και το έκανε. Όταν είδε τον Sebastien Ogier εκτός αγώνα στην SS14 του Σαββάτου, άφησε το πόδι από το γκάζι και επέτρεψε στον Neuville να αυξήσει τη διαφορά του μπροστά, ενώ παράλληλα εξασφάλισε για τον εαυτό του τον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του στο βάθρο.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kalle Rovanpera. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε διαχείριση της κατάστασης, αποφεύγοντας τα λάθη, οδηγώντας σταθερά, και κερδίζοντας θέσεις εν πολλοίς από τις αστοχίες και τις εγκαταλείψεις των αντιπάλων του.

Τελευταίο Rally1 της δεκάδας ο Elfyn Evans, που κι αυτός με τη σειρά του προσπάθησε απλά να φτάσει στον τερματισμό, κάτι που τόνισε κι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας.

Ο Ott Tanak επέστρεψε με καθεστώς SuperRally μετά την εγκατάλειψή του το Σάββατο, καθώς το πέρασμα από τους νερόλακκους άφησε τον κινητήρα του Puma Rally1 να παλέυει. Το ίδιο έγινε και με τους Takamoto Katsuta και Ogier. 

Τελευταίο θύμα του ράλλυ ο Dani Sordo, που μετά το πέρας της SS17 εγκατάλειψε με πρόβλημα στην εξάτμιση.

Στα της PowerStage, η οποία διεξήχθη υπό έντονη βροχόπτωση σε μεγάλο μέρος της, ο Rovanpera πήρε τους 5 βαθμούς της πρώτης θέσης, με τον Tanak 2ο, ενώ την πεντάδα εκεί έκλεισαν οι Katsuta, Ogier και Evans.

Αναλυτικά η κατάταξη των Rally1 στη δεκάδα:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville3:40:01.4
2Esapekka Lappi33.0
3Kalle Rovanpera1:55.3
4Elfyn Evans5:20.5