Ράλλυ Σουηδίας - 1η Μέρα: Rovanpera στη βραδινή Ε.Δ.


O Kalle Rovanpera ξεκίνησε δυναμικά το Ράλλυ Σουηδίας, με τον πρώτο χρόνο στην εναρκτήρια, βραδινή ειδική διαδρομή της Ουμέα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/2/2023

Το φετινό Ράλλυ Σουηδίας ξεκίνησε με μία τεχνητή ειδική διαδρομή στην πόλη της Ουμέα, που είναι κι η βάση του αγώνα, με μήκος 5 χιλιομέτρων.

O Kalle Rovanpera έδειξε τις διαθέσεις του, και ανοίγοντας τον δρόμο στην παγωμένη ε.δ., μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πρόσφυση που έδωσε στην αρχή ο πάγος και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

O Ott Tanak ήταν αυτός που κατάφερε να βρεθεί πιο κοντά από τον καθένα στον πρωταθλητή, και ξεκινά με καλό τρόπο έναν αγώνα στον οποίον θέλει να δείξει για πρώτη φορά φέτος τη δυναμική του έχοντας επιστρέψει στην M-Sport.

Ο Elfyn Evans πλασαρίστηκε 3ος, κάνοντας το 1-3 για την Toyota.

Πολύ χρόνο έχασε ο Thierry Neuville, που έμεινε 5ος μετά από ένα μικρό λάθος που έκανε νωρίς στη διαδρομή, και του κόστισε σημαντικά, ξεκινώντας «με το αριστερό» τον αγώνα.

Το ίδιο ίσχυσε και για τον teammate του στη Hyundai, Esapekka Lappi, αλλά δεν έμεινε τόσο πίσω όσο ο Βέλγος, παρά το ότι έσβησε για λίγο ο κινητήρας και χτύπησε ελαφρά στο χιόνι που είναι μαζεμένο στην άκρη.

Πιο πίσω, ο Takamoto Katsuta κατετάγη 6ος, μπροστά από τον Craig Breen στην πρώτη του επαφή με το i20 N Rally1.

Τέλος, ο Pierre-Louis Loubet έκανε... βόλτα ως την 8η θέση, καθώς στόχος του είναι να τερματίσει και να μάθει όσο καλύτερα μπορεί το Puma Rally1 Hybrid.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera3:23.3
2Ott Tanak1.6
3Elfyn Evans3.1
4Esapekka Lappi3.9
5Thierry Neuville5.0
6Takamoto Katsuta5.6
7Craig Breen6.7
8Pierre-Louis Loubet10.8