Ράλλυ Σουηδίας - 4η Μέρα: Μεγάλος νικητής ο Tanak!


O Ott Tanak πήρε την πρώτη του νίκη με την M-Sport μετά την επιστροφή του στην ομάδα, και την πρώτη της ομάδας μετά από έναν χρόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 12/2/2023

Το Ράλλυ Σουηδίας έφερε τον Ott Tanak ξανά στην κορυφή. Ο Εσθονός, στον δεύτερο αγώνα του μετά την επιστροφή του στην M-Sport, οδήγησε μεστά και γρήγορα, και πήρε τη νίκη στον χιονισμένο αγώνα, κρατώντας πίσω του τα Hyundai των Craig Breen και Thierry Neuville.

Πριν την PowerStage, το ράλλυ είχε να δώσει κάτι ακόμα, καθώς ο Breen καθυστέρησε κατά 1 λεπτό να φτάσει στο time control, οπότε πήρε την προβλεπόμενη ποινή των 10 δευτερολέπτων, πέφτοντας 3ος, σε μία κίνηση στρατηγικής για να περάσει 2ος ο Neuville.. Στην ε.δ., ο Βέλγος ήταν αργός, έκανε λάθος, και έτσι ο Ιρλανδός πέρασε ξανά 2ος!

O Elfyn Evans συνέχισε να κινείται στον σχετικά αργό ρυθμό του, μένοντας 5ος, χωρίς να απειλεί σε καμία περίπτωση τον Rovanpera.

Ο Pierre-Louis Loubet είχε πρόβλημα με τον θερμικό κινητήρα, και σταμάτησε για αρχή, αλλά λίγο μετά συνέχισε και έφτασε στον τερματισμό καθαρά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Ο Esapekka Lappi πήρε την 7η θέση, κερδίζοντας όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε μετά τη χθεσινή έξοδο στο χαντάκι εξαιτίας του κλαταρίσματος. 

Τέλος, η Toyota εντόπισε μηχανικό πρόβλημα στο GR Yaris Rally1 Hybrid του Takamoto Katsuta, οπότε αποφάσισε να τον αποσύρει από τον αγώνα πριν την έναρξη της PS.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak2:25:54.5
2Craig Breen18.7
3Thierry Neuville20.0
4Kalle Rovanpera25.1
5Elfyn Evans1:24.0
6Pierre-Louis Loubet5:59.0
7Esapekka Lappi7:42.4