Rovanpera: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό»


Ο Kalle Roavnpera το 2021 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, κατακτώντας μια πολύ δύσκολη όσο και σημαντική νίκη.

  • 2/9/2022

Έχοντας προβάδισμα 72 βαθμών με τέσσερις γύρους να απομένουν, ο Φινλανδός οδηγός της Toyota έχει και τη δυνατότητα να γράψει το όνομά του στη «χρυσή βίβλο» του WRC, καθώς αν καταφέρει να τερματίσει το «Ακρόπολις» στο βάθρο, ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων μπορεί να στεφθεί και μαθηματικά Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

«Το Βέλγιο ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς, οπότε στην Ελλάδα πρέπει απλώς να επιστρέψουμε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε και να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό ράλι. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει ποτέ μέχρι να φτάσει στο τέλος του, οπότε δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Απλά προσπαθούμε να παίρνουμε σημαντικούς βαθμούς από κάθε αγώνα και να ελέγχουμε ό,τι μπορούμε. Η Ελλάδα ήταν ένα πολύ καλό ράλι για εμάς πέρυσι, αλλά οι πιθανότητές μας αυτή τη φορά θα εξαρτηθούν μάλλον πολύ από τον καιρό. Αν θα είναι στεγνός τότε νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να ανοίξουμε το δρόμο την Παρασκευή. Αν δεν είναι έτσι, τότε μάλλον δεν θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους αντιπάλους μας ακριβώς πίσω μας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε ακόμα να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση στο έπακρο» τόνισε ο Φινλανδός οδηγός..

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «πηγαίνουμε στην Ελλάδα θέλοντας πραγματικά να κερδίσουμε, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Το Ακρόπολις είναι ένα θρυλικό ράλι και είναι υπέροχο που το έχουμε ξανά στο ημερολόγιο από πέρυσι. Είδαμε ότι οι χωμάτινοι δρόμοι εκεί δεν είναι γενικά τόσο κακοτράχαλοι όσο ήταν στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι, αν και η αξιοπιστία εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική, πρέπει να έχουμε ένα συνολικά πολύ καλό πακέτο. Ο Kalle πήρε μια σπουδαία νίκη πέρυσι σε δύσκολες συνθήκες και βροχή, κάτι που φυσικά δεν είναι σύνηθες για την Ελλάδα. Η επανάληψη αυτής της προσπάθειας θα είναι δύσκολη τώρα που ανοίγει το δρόμο, ειδικά καθώς οι περισσότερες από τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής διεξάγονται μόνο μία φορά, αλλά ο Kalle έχει αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση πολύ καλά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο Elfyn και ο Esapekka ήταν επίσης πολύ δυνατοί πρόσφατα και ελπίζω να συνεχίσουν με παρόμοιο τρόπο στην Ελλάδα».

Αφού τερμάτισε δεύτερος την προηγούμενη φορά στο Βέλγιο, ο Elfyn Evans είναι τρίτος στη βαθμολογία και ένας από αυτούς που επίσης εξακολουθούν να διεκδικούν τον τίτλο των οδηγών. Μετά από δύο βάθρα στους δύο τελευταίους γύρους, ο Esapekka Lappi θα συμμετάσχει στο Ακρόπολις για πρώτη φορά από το 2014, ενώ ο Takamoto Katsuta θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με την TGR WRT Next Generation.