Στην κόψη του ξυραφιού το Μόντε Κάρλο


Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι διοργανωτές του Ράλι Μόντε Κάρλο, καθώς όσο περνούν οι ημέρες τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ακόμα και για ακύρωση του ιστορικού αγώνα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/1/2021

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, με το Automobile Club de Monaco να παρακολουθεί στενά τα δρώμενα. Τα δεδομένα, ωστόσο, διαφοροποιούνται ώρα με την ώρα.

Ήδη το Σάββατο αποφασίστηκε πως από τη Δευτέρα 11/1 πιο ισχυρό lockdown στο Πριγκιπάτο, καθώς μπήκε στην «πορτοκαλί» ζώνη του COVID-19. Αυτό σημαίνει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 μ.μ., ήτοι μία ώρα νωρίτερα σε σύγκριση με ό,τι ισχύει έως τώρα.

Παράλληλα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι εξαιρέσεις στις μετακινήσεις, οι οποίες μέχρι τώρα περιελάμβαναν όσους είχαν κάποια επαγγελματικά ή ιδιωτικά δείπνα σε εστιατόρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο περιορισμός απαγόρευσης ξεκινούσε στις 10 μ.μ.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο, όμως, δεν αφορά μόνο στο Πριγκιπάτο, αλλά και σε πολλά τμήματα της Νοτιοανατολικής Γαλλίας, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο «κόκκινο». Μέχρι και το τρέχων Σαββατοκύριακο οι επαγγελματικές αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) επί γαλλικού εδάφους διεξάγονται κανονικά.

Η γαλλική κυβέρνηση, ωστόσο, εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και ακύρωσης όλων των διεθνών (International) γεγονότων στην επικράτεια. Κάτι που σημαίνει πως εάν αυτή η απόφαση ληφθεί και περιλαμβάνει και τα σπορ, το «Μόντε» θα έχει πρόβλημα.

Θεωρείται, πάντως, ιδιαίτερα περίπλοκο το όλο ζήτημα, μιας και διεθνή γεγονότα είναι το Champions League και η Euroleague, με τις γαλλικές ομάδες να συμμετέχουν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις και όχι μόνο. Πόσο εύκολο είναι η γαλλική κυβέρνηση να πει στην UEFA ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή διεθνών αγώνων στα γαλλικά στάδια;

Όπως και να ‘χει, οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες, με τους Μονεγάσκους να έχουν ξεκαθαρίσει πως το αργότερο στις 16 Ιανουαρίου θα υπάρξει οριστική απόφαση για το μέλλον του φετινού αγώνα.