Στόχος το βάθρο για τον Solberg εντός του 2022


Ο Oliver Solberg δηλώνει πως, για το 2022, ο απόλυτος στόχος του είναι να ανέβει στο βάθρο, κάτι που θεωρεί πως δικαιολογείται από την ταχύτητά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 8/4/2022

Στο Ράλι Σουηδίας, ο Oliver Solberg έδειξε τον καλύτερο εαυτό του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς στην αρχή του αγώνα ήταν πολύ κοντά στους πρωτοπόρους, προτού χάσει έδαφος καθώς περνούσαν οι ειδικές διαδρομές, για να τερματίσει τελικά στην 6η θέση.

Μιλώντας στο Autosport.com, ο οδηγός της Hyundai δηλώνει βέβαιος πως μπορεί να παλέψει για το βάθρο μέσα στη σεζόν, καθώς προετοιμάζεται τώρα για το Ράλι Κροατίας (21-24 Απριλίου):

«Πάντα πίστευα και ήλπιζα κι ονειρευόμουν να είμαι ο καλύτερος και να παλέυω στην κορυφή.

«Είναι ακόμα η αρχή της καριέρας μου, κι ήξερα ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πάντα ήλπιζα να βρίσκομαι ψηλά.

«Αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Είχε περάσει καιρός από την τελευταία φορά που πάλευα για κάτι κι ήταν ωραίο που ένιωσα ξανά το ίδιο συναίσθημα.

«Πάντα ήξερα ότι έχω την ταχύτητα, αλλά μετά από τη δύσκολη περυσινή χρονιά, η αυτοπεποίθησή μου έπεσε. Είχα κάποιους καλούς αγώνες, αλλά είχε περάσει καιρός από την τελευταία φορά που πάλευα στην κορυφή.

«Η ομάδα πιστεύει σε μένα και εγώ σε αυτήν, και αν όλα πάνε καλά μπορούμε, να βρισκόμαστε ψηλά.

«Ξέρω ότι έχω τον ρυθμό και τις πιθανότητες να ανέβω στο βάθρο, και να παλέψω για νίκη σε μερικές ειδικές διαδρομές, αλλά για να κερδίσω έναν αγώνα, η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο.»