Το Ράλι Ακρόπολις ακόμα πιο κοντά στο πρόγραμμα του WRC για 2021


Η Ελλάδα επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με το «Ακρόπολις» να βρίσκεται μια ανάσα από το να ανακοινωθεί ως αγώνας που θα αντικαταστήσει έναν από τους 12 που έχουν ήδη προγραμματισθεί

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/12/2020

Η είδηση που όλοι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού περίμεναν με αγωνία, αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα! Το «Ράλι Ακρόπολις» επιστρέφει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς αναμένεται να είναι μέσα στο αναδιαρθρωμένο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η FIA πολύ σύντομα!

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή, το Ράλι Σουηδίας είναι κατά 99% εκτός προγράμματος, με τους Σουηδούς να ενημερώνουν τον promoter του WRC ότι αδυνατούν να διοργανώσουν αγώνα δίχως θεατές, μιας και από τα εισιτήρια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιτυχία του αγώνα. Μολαταύτα γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση.

Όμως δεν είναι μόνον η Σουηδία σε δυσχερή θέση. Έγκυρες πηγές τονίζουν πως ακόμα τρεις αγώνες, το Σαφάρι, η Ουαλία και Χιλή, αυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα», κυρίως λόγω των περιορισμών μετακινήσεων από χώρα σε χώρα εξαιτίας του COVID-19.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τη Λετονία αναφέρουν πως οι διοργανωτές του αγώνα της χώρας της Βαλτικής, που επίσης είναι μεταξύ των έξι «αναπληρωματικών» για το 2021, απέχουν παρασάγγας από το να καταλήξουν σε συμφωνία με τον promoter του WRC και πως ήδη η σχετική λίστα μειώνεται, καθώς με τη Λετονία εκτός, θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Αργεντινή και τη Μόντσα.

Ο promoter του WRC επιθυμεί σφόδρα να «κλειδώσει» το πρόγραμμα του 2021 άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα του 2020, όταν υπήρξαν διαδοχικές αναβολές ή ακόμα και ακυρώσεις αγώνων, εξαιτίας των συνεχώς διαφοροποιούμενων δεδομένων λόγω COVID-19.

Βασικό μέλημα, λοιπόν, είναι να ανακοινωθεί ένα οριστικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει αγώνες, οι διοργανωτές των οποίων θα μπορούν να εγγυηθούν εγγράφως ότι θα διεξαχθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την κατάσταση που θα επικρατεί την εκάστοτε περίοδο του 2021 με τον κορωνοϊό και τους περιορισμούς των μετακινήσεων.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως μπορεί να το εγγυηθεί η χώρα μας, όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και από τα λεγόμενα του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από το βήμα της Βουλής, απ’ όπου ο προϊστάμενος του ελληνικού αθλητισμού είπε με βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα διεκδικήσει και θα διοργανώσει έναν αγώνα αντάξιο της φήμης της.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «μπορώ να σας πω πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πολύ θετικά νέα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόσφατα, ορίστηκε και η Επιτροπή από πλευράς Πολιτείας που σε συνεργασία με τους διεθνείς και εθνικούς φορείς του motorsport στην Ελλάδα θα διεκδικήσουν και θα διοργανώσουν έναν αγώνα αντάξιο της φήμης μας. Σύντομα, θα έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις» είπε ο υφυπουργός αθλητισμού.