WRC: Η… συνήθεια που έγινε λατρεία για τον Ogier!


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ηγείται της λίστας των συμμετεχόντων στο Ράλι Μόντε Κάρλο 2026 και επιστρέφει στο αγαπημένο του «1».

  • ΦΩΤ.: TGR WRT/McKlein
  • 11/1/2026

Ήταν δεδομένο ότι θα άλλαζε αριθμό το 2026! Ο λόγος για τον Sebastien Ogier, ο οποίος επιστρέφει στο αγαπημένο του «1» ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2026 που ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου από το παγωμένο Μόντε Κάρλο.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιούσε το «17», το οποίο είχε συμβολικό χαρακτήρα, μιας και μέχρι τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε οκτώ τίτλους! Κι επειδή το «8» ήταν… καπαρωμένο από τον αγαπημένο φίλο του Ott Tanak, από τη στιγμή που αποχωρίστηκε το «1» όταν στέφθηκε Πρωταθλητής ο Rovanpera κι εν συνεχεία ο Neuville, επέλεξε το «17» εκ του «1+7».

Όμως με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σαουδική Αραβία, ο Ogier είχε ξανά τη δυνατότητα να επιλέξει το «1», όπως κι έκανε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το «17» δεν θα το χρησιμοποιήσει, καθώς ακόμα κι αν δεν υπερασπιστεί τον τίτλο του φέτος, πάει στο… διαθέσιμο «9»!

Σε ό,τι αφορά στον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος του 2026, συνολικά θα δώσουν «παρών» 66 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 11 Rally1, με την Toyota να επιλέγει για την τριάδα των οδηγών που θα συγκεντρώσουν βαθμούς για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών τους Ogier, Evans, Solberg και Pajari (έμεινε εκτός ο Katsuta), την Hyundai τους Neuville, Fourmaux Και Paddon και την M-Sport τους McErlean και Armstrong (έμεινε εκτός ο Munster).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Audi F1: Πήρε μπροστά για πρώτη φορά το μονοθέσιο πριν τις ιδιωτικές δοκιμές στη Βαρκελώνη (video)

WRC: Γιατί η Toyota εγκατέλειψε το μαύρο χρώμα στο νέο GR Yaris Rally1 (photos)

Ποιος πιλότος της Formula 1 είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της συλλεκτικής Lamborghini;