WRC: Πάει για… ρεκόρ η Toyota στην Εσθονία!


Δείτε τι ετοιμάζει η ιαπωνική μάρκα ενόψει του αγώνα στην πατρίδα του Ott Tanak…

  • ΦΩΤ.: TGR WRT/MCKLEIN
  • 14/6/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μπορεί η Toyota να έχει επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες στις δοκιμές που κάνει σε ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, εντούτοις η ιαπωνική ομάδα ήδη κάνει τα πλάνα της και για τον επόμενο αγώνα της σεζόν.

Στο Ράλι Εσθονίας, λοιπόν, η Toyota σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει την… υπέρβαση. Τι σχεδιάζουν ο Jari-Matti Latvala και οι συνεργάτες του; Να ρίξουν στη μάχη όχι πέντε, αλλά έξι Yaris Rally1!

Η Toyota φέτος έχει μια κλασσική πεντάδα που παρατάσσει στου αγώνες του WRC, με οδηγούς τους Evans, Katsuta, Pajari, Solberg και τον Sebastien Ogier σε επιλεγμένους αγώνες. Φαίνεται, όμως, ότι στην Εσθονία θα έχει ακόμα ένα Yaris.

Ποιος θα είναι οδηγός του; Ο Ott Tanak, ο οποίος έχει συνεργασία φέτος με την ιαπωνική ομάδα σε επίπεδο εξέλιξης του αυτοκινήτου Rally1 του 2027. Ο Εσθονός έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα με το νέο όχημα που εξελίσσει η Toyota και διατηρεί άριστες σχέσεις με την ηγεσία της ομάδας.

Πριν από μερικές ημέρες έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κανονικά μπροστά στους συμπατριώτες του ο Tanak, σε έναν «one off» αγώνα για τη φετινή σεζόν. Κάτι σαν… δώρο από την Toyota στον Εσθονό οδηγό, δηλαδή.

Η λίστα συμμετοχών του αγώνα που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγούμε στη Γερμανία το νέο hatchback Leapmotor B05, που πηγαίνει κόντρα στη μόδα των SUV

MG2: Πλησιάζει το νέο supermini - Η πρώτη εικόνα, όλα όσα γνωρίζουμε

Bazaar μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: Με όφελος έως 3.000€ και 5 χρόνια εγγύηση