Αυτό το video θα σε πείσει να μη βάλεις ποτέ ξανά τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου


Οι εμπειρογνώμονες της Dekra, πραγματοποιώντας πολλαπλά crash tests, αναδεικνύουν τους κινδύνους και προτρέπουν τους συνοδηγούς να σταματήσουν να βάζουν τα πόδια στο ταμπλό.

  • 1/1/2023

Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στο δρόμο, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια ή μποτιλιαρίσματα, είναι ο συνοδηγός να ακουμπά τα πόδια του στο ταμπλό του αυτοκινήτου, υιοθετώντας μία πιο «ξεκούραστη» στάση. Πόσο επικίνδυνη είναι όμως στην πραγματικότητα η στάση αυτή;

Ο όμιλος εμπειρογνώμων Dekra έρχεται να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα, κάνοντας δοκιμές σε ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, με κούκλες που έχουν τοποθετήσει τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με τρεις διαφορετικές κούκλες, μία αντρική φιγούρα με ύψος 1.75 m και βάρος 78 kg, μία γυναικεία με ύψος 1.54 m και βάρος 52 kg, και μία φιγούρα ηλικιωμένης γυναίκας με ύψος 1.61 m και 73 kg.

Οι φιγούρες τοποθετήθηκαν στο κάθισμα του συνοδηγού σε «κεντρική θέση» που, σύμφωνα με τον Andreas Schäuble ερευνητή ατυχημάτων της Dekra, είναι ο πιο συχνός τρόπος καθίσματος που υιοθετούν οι επιβάτες.

Το αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν διαφορετικό για κάθε κούκλα: οι αερόσακοι και η ζώνη ασφαλείας λειτούργησαν για την αντρική φιγούρα, ενώ δεν έγινε το ίδιο και για τη γυναικεία και τη γηραιότερη κούκλα, καθώς το κάθισμα ήταν ρυθμισμένο πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Σύμφωνα με την Dekra, η θέση που πρέπει να υιοθετεί ο συνοδηγός προκειμένου να είναι ασφαλής είναι η εξής: τα γόνατα πρέπει να απέχουν περίπου 10 cm απ' το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενώ το ύψος της καρέκλας πρέπει να ρυθμίζεται έτσι, ώστε το βλέμμα του επιβάτη να κοιτά περίπου στα μέσα του αλεξηλίου.

Η κλίση της καρέκλας πρέπει να είναι όσο πιο όρθια γίνεται, έτσι ώστε οι ώμοι του συνοδηγού να ακουμπούν καλά στην πλάτη της καρέκλας. Τέλος, το στήριγμα κεφαλιού πρέπει να απέχει το δυνατόν λιγότερο απ' το κεφάλι του συνοδηγού, και το υψηλότερο σημείο του στηρίγματος να φτάνει παράλληλα στην κορυφή του κεφαλιού.

Δείτε το βίντεο με τις δοκιμές...