Πόσο κοστίζει η «καυτή» Mercedes-AMG E-Class των 612 PS στην Γερμανία


Η AMG έκδοση της νέας Mercedes E-Class απέκτησε τιμές στην Γερμανία. Διατίθεται και σε ειδική παραλλαγή «Edition 1» με πλουσιότερο εξοπλισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ AG
  • 30/4/2024

Η Mercedes E-Class έχει περάσει στην 6η γενιά της εδώ και ένα χρόνο, αρχικά σε αμάξωμα sedan και στη συνέχεια σε station wagon αλλά και σε έκδοση All-Terrain. Όλες τους έχουν ξεκινήσει να διατίθονται εμπορικά στη χώρα μας.

Πριν από ένα μήνα η γερμανική φίρμα παρουσίασε την πρώτη «καυτή» έκδοσή της, διά χειρός AMG, με την plug-in hybrid τετρακίνητη παραλλαγή E 53 HYBRID 4MATICplus. Πλέον, γνωρίζουμε την τιμή της στην αγορά της Γερμανίας, τόσο στην έκδοση sedan όσο και σε estate.

Στην «καρδιά» αμφότερων των εκδόσεων βρίσκεται ο 6κύλινδρος, σε σειρά, βενζινοκινητήρας 3,0 L που αποδίδει 449 PS και 560 Nm, ενώ ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, που βρίσκεται μέσα στο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «προσφέρει» 163 PS και 480 Nm. Έτσι, προκύπτει συνδυαστική ισχύς 585 PS και ροπή 750 Nm.

Ωστόσο, για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, η Mercedes προσφέρει τη λειτουργία RACE START μέσω του προαιρετικού πακέτου AMG DYNAMIC PLUS, η ισχύς ανεβαίνει στους 612 PS. Έτσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,8 sec (sedan) και 3,9 sec (estate), αντί για 4,0 sec και 4,1 sec, αντίστοιχα.

Όσο για την τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 280 km/h για τη sedan και 275 km/h για την estate, αντί για την περιορισμένη ηλεκτρονικά των 250 km/h για αμφότερες τις εκδόσεις χωρίς το επιπλέον πακέτο. Μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία των AMG παραλλαγών πατώντας ΕΔΩ.

Στο εμπορικό λανσάρισμα και για διάστημα ενός έτους η Mercedes διαθέτει για παραγγελία και την ειδική έκδοση «Edition 1», η οποία προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό. Ανάμεσα στα αποκλειστικά στοιχεία είναι τα μοναδικά χρώματα MANUFAKTUR για το αμάξωμα, οι ζάντες AMG 21 ιντσών με ειδικό φινίρισμα, οι μαύρες δαγκάνες των φρένων με λευκά λογότυπα AMG αλλά και τα προαιρετικά πακέτα AMG Night Package I και II, με πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία.

Όσο για το εσωτερικό, χαρακτηρίζεται από την αντίθεση του μαύρου με το κίτρινο, με την επιγραφή «Edition 1» στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Το μαύρο νάπα δέρμα με κίτρινες λεπτομέρειες κυριαρχεί, ενώ οι ζώνες ασφαλείας είναι σε κίτρινο χρώμα. Μία από τις τελευταίες «πινελιές» είναι η επιγραφή «Edition 1» στην κεντρική κονσόλα αλλά και στα αποκλειστικά AMG πατάκια με κίτρινες ραφές. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η MBUX Superscreen, με το συνοδηγό να διαθέτει τη δική του οθόνη.

Επιπλέον, ο υποψήφιος αγοραστής λαμβάνει και ένα εξατομικευμένο κάλυμμα AMG με το λογότυπο «Edition 1» για να προστατεύει το αυτοκίνητό του από τη σκόνη όταν το έχει σταθμευμένο σε κλειστό χώρο.

Οι αρχικές τιμές της Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATICplus στην Γερμανία είναι 109.242 € για τη sedan και 111.714 € για την estate, ενώ για την ειδική έκδοση «Edition 1» απαιτούνται επιπλέον 27.370 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes

Νέα πιο προσιτή έκδοση της Mercedes GLA στην Ελλάδα - Δείτε την τιμή της

Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Mercedes G-Class με τους 4 ηλεκτροκινητήρες (photos)