Η FIA χτίζει τους δικούς της "Εθνικούς Αγώνες"


Στην αναβάθμιση του Nation Cup προχωρά η FIA δημιουργώντας έναν θεσμό που αποσκοπεί στην ανάδειξη του καλύτερου-ταχύτερου έθνους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/7/2019

Έναν νέο θεσμό παγκοσμίου βεληνεκούς που θα αναδεικνύει το... ταχύτερο έθνος στον πλανήτη εγκαινιάζει η FIA, αναβαθμίζοντας το μέχρι σήμερα γνωστό Nation’s Cup.

Πρόκειται για τα FIA Motorsport Games, τα οποία θα περιλαμβάνουν πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους δοκιμασίες ώστε να αναδείξουν το καλύτερο-ταχύτερο έθνος.

Για την ακρίβεια, τα FIA Motorsport Games θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικά αγωνίσματα (GT, Touring Car, Formula 4, Drifting, Karting Slalom και Digital Motorsport).

Για κάθε ένα από αυτά τα αγωνίσματα οι συμμετέχοντες θα βραβεύονται με μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα), τα οποία θα προσμετρούν στην επίδοση της κάθε χώρας.

Η πρώτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games θα φιλοξενηθεί στην πίστα της Vallelunga, λίγο έξω από τη Ρώμη, το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς των αγώνων και τη διαδικασία επιλογής κρατών και οδηγών.

"Είναι κάτι καινούργιο όχι μόνο για τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και για τις επόμενες γενιές των αγωνιζόμενων. Γενικά για όσους ακολουθούν τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, αναδεικνύοντας τη σημασία του εγχειρήματος.