WRC: Ακυρώθηκε το Ράλι Σαουδικής Αραβίας - Πού θα ολοκληρωθεί η σεζόν


Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του τελικού της φετινής σεζόν στην Τζέντα, με το WRC να αλλάξει το πρόγραμμά του την τελευταία στιγμή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤ.: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 17/9/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο Ράλι Σαρδηνίας, το τετραήμερο 1-4 Οκτωβρίου, θα ολοκληρωθεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς η FIA και ο WRC promoter πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις των Χούθι στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, κατέστησαν τη διεξαγωγή του ράλι με έδρα την Τζέντα ανέφικτη.

Είχε προηγηθεί και η επιστολή που απέστειλαν Toyota και Hyundai με την οποία γνωστοποιούσαν πως δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην Αραβική Χερσόνησο, καθώς οι μητρικές εταιρείες τους απαγορεύουν τα ταξίδια στην περιοχή μέχρι νεωτέρας.

Έτσι, το πρωτάθλημα των οδηγών θα κριθεί στην Ιταλία, με τους Elfyn Evans, Sami Pajari και Oliver Solberg στη διεκδίκηση του, και τον Ουαλό να προηγείται με 230 βαθμούς έναντι 213 και 209 των αντιπάλων του.

Ο Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες συνεργαστήκαμε στενά με τους εταίρους μας στη Σαουδική Αραβία, τη Σαουδική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας, τον promoter του WRC και τους ενδιαφερόμενους φορείς του πρωταθλήματός μας, προκειμένου να διερευνήσουμε κάθε πιθανή λύση που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του Ράλι Σαουδικής Αραβίας όπως είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή σημαίνουν ότι το Ράλι Σαουδικής Αραβίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, ιδίως μετά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από όλους όσους εμπλέκονται στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

»Παρότι ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, η εμπιστοσύνη μας στους διοργανωτές και στο μακροπρόθεσμο μέλλον του ράλι παραμένει αμετάβλητη. Το Πρωτάθλημα Ράλι της Μέσης Ανατολής της FIA θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί τον Νοέμβριο, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη SAMF, το SMC και την οργανωτική ομάδα για να υποστηρίξουμε την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης τον Νοέμβριο.

»Ευχαριστώ την Κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, τον Πρίγκιπα Khalid bin Sultan Al-Abdullah Al-Faisal, την Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών της Σαουδικής Αραβίας, τη Saudi Motorsport Company και ολόκληρη την οργανωτική ομάδα για τις σημαντικές προσπάθειές τους και τη συνεχή συνεργασία τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνέντευξη με τον Nicky Grist: Τι χρειάζεται για να γίνεις ο καλύτερος συνοδηγός στα ράλι

WRT Rally1 Spain: Πότε θα κάνει ντεμπούτο η ισπανική ομάδα - Τι κινητήρα θα έχει

WRC: Η Hyundai αποχαιρετά την κορυφαία κατηγορία το 2027 - Τι θα γίνει με Neuville και Fourmaux