Σε μερικές εβδομάδες θα γίνει 10 ετών! Κάνει καρτ εδώ και μόλις επτά μήνες, όμως έχει ήδη καταφέρει να βλέπει στα… μάτια οδηγούς με μεγαλύτερη εμπειρία από αυτόν.
Ο λόγος για τον Γιώργο Αρβανιτάκη, τον δεκάχρονο Έλληνα οδηγό, ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελβετία, κι εδώ και λίγο καιρό συμμετέχει στο WSK Final Cup, το οποίο διοργανώνεται στην Ιταλία και αντιμετωπίζει ορισμένους από τους καλύτερους οδηγούς παγκοσμίως.
Βεβαίως, η περίπτωση του Αρβανιτάκη μόνο τυχαία δεν είναι. Στο αίμα του μικρού Γιώργου ρέει άφθονο αίμα… motorsport, μιας και είναι οδηγός τρίτης γενιάς! Ο παππούς του, Γιώργος Αρβανιτάκης, είναι από τους καλύτερους μηχανικούς αγωνιστικών αυτοκινήτων, ενώ ο αδελφός του παππού του, Βαγγέλης Αρβανιτάκης, ήταν από τους σπουδαιότερους οδηγούς από τη δεκαετία του 1980 έως αυτή του 2000.
Όσο για τον πατέρα του μικρού Γιώργου, Βαγγέλη Αρβανιτάκη, ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει για τη σπουδαία καριέρα του στον χώρο της Formula 1, μιας και έχει σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας συνεργαστεί με Honda, Brawn GP, Mercedes, Ferrari και Alfa Romeo, ενώ από το 2023 είναι επικεφαλής αεροδυναμικής της ομάδας Formula 1 της Audi, έχοντας σχεδιάσει το φετινό μονοθέσιο με οδηγούς ο Gabriel Bortoleto και το Nico Hulkenberg.
Μάλιστα, ο μικρός Γιώργος, ο οποίος οδηγεί για λογαριασμό της MP Academy, έχει ήδη μπει στο… στόχαστρο των ανθρώπων της Audi, με τον Alan McNish και τον Mattia Binotto να ασχολούνται με την περίπτωσή του, μιας και είναι πάγια τακτική των ομάδων της Formula 1 να εντοπίζουν από πολύ νωρίς ταλαντούχους οδηγούς και να τους εντάσσουν στις Ακαδημίες τους.
Την περασμένη εβδομάδα, στην Franciacorta της Ιταλίας, ο Γιώργος Αρβανιτάκης ξεδίπλωσε για ακόμη μία φορά το ταλέντο του. Παρά τη μικρή εμπειρία του, ειδικά απέναντι σε συνομήλικούς του που οδηγούν καρτ στο ιταλικό πρωτάθλημα εδώ και τουλάχιστον μία τριετία, κατάφερε να είναι άκρως ανταγωνιστικός και βρέθηκε στον τελικό της κατηγορίας κάτω των 10 ετών. Παρότι, μάλιστα, στην εκκίνηση του αγώνα κι αφού είχε περάσει… οκτώ αντιπάλους του δέχθηκε χτύπημα και έσβησε το μοτέρ, παρέμεινε ψύχραιμος, επανήλθε στη μάχη και τερμάτισε 23ος μεταξύ 36 οδηγών.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πρωτάθλημα και στην ίδια κατηγορία συμμετέχει και ο γιός του Toto και της Suzie Wolff, ο Jack, ο οποίος στις ελεύθερες δοκιμές ήταν μόλις επτά χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Γιώργο Αρβανιτάκη, καθώς και ο Johan Berger, γιός του βετεράνου πιλότου της Ferrari, Gerhard Berger!
Το μέλλον ανήκει στον Γιώργο Αρβανιτάκη, ο οποίος παραμένει σεμνός και προσγειωμένος, προπονείται συστηματικά υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, Βαγγέλη, και προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Test Drive: Τα 8 κινεζικά μοντέλα που οδηγήσαμε το καλοκαίρι
Volkswagen: Εγκρίθηκε σχέδιο για 100.000 λιγότερες θέσεις εργασίας και μείωση 50% στη γκάμα
Toyota C-HR GR SPORT: Γιορτάζει 10 χρόνια με νέο χρώμα και αγωνιστικές επιρροές (photos)






ΔΗΜΟΦΙΛΗ




_77761_485189_type13129.jpg)
