1.000 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνητης οδήγησης σε μια μέρα με το Aiways U5


Η Aiways στέλνει δύο ηλεκτρικά SUV U5 στην διάσημη δοκιμασία αντοχής ED1000 εν όψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, IAA Mobility. Η οδηγός μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιλότος ελικοπτέρου Laura-Marie Geissler οδηγεί το SUV Aiways U5 από το Βερολίνο στο Μόναχο.

  • 1/9/2021

Δύο SUV Aiways U5 παραγωγής θα βρεθούν στο Βερολίνο την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχουν στο αγώνισμα αντοχής ED1000. Η διαδρομή μεγάλων αποστάσεων μεταφέρει τους συμμετέχοντες 1.000 χιλιόμετρα σε όλη τη Γερμανία από το Βερολίνο στο Μόναχο χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρία για να αποδείξει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα είναι μια βιώσιμη επιλογή για καθημερινή οδήγηση.

Κάθε ομάδα πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι των 1.000 χιλιομέτρων για να φτάσει στο Μόναχο μέσα σε μία ημέρα από την αναχώρησή του από το Βερολίνο. Δεν είναι ένας αγώνας για να τερματίσουμε πρώτοι, αλλά μια επίδειξη των δυνατοτήτων του οχήματος και μια πραγματική εικόνα ότι το Aiways U5μπορεί εύκολα να ολοκληρώσει ένα τέτοιο ταξίδι μέσα σε 24 ώρες, ακόμη και με στάσεις φόρτισης. Εκτός από την Aiways, πολλοί άλλοι κατασκευαστές EV θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μερικοί με διάσημους celebrities πίσω από το τιμόνι.

Ένα από τα τυπικά SUV Aiways U5 θα πιλοτάρει ο Dr. Alexander Klose, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Aiways Overseas και ένας πολύ γνωστός Γερμανός blogger και YouTuber. Το δεύτερο SUV U5 θα οδηγείται από τη Laura-Marie Geissler, επίδοξη οδηγό μηχανοκίνητου αθλητισμού και υποψήφιο πιλότο ελικοπτέρου. Η εκδήλωση ED1000 θα είναι η πρώτη της εμπειρία οδήγησης σε ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες και προβλέπει ότι θα ακολουθήσει περισσότερος χρόνος πίσω από το τιμόνι, επειδή, για τη φιλόδοξη οδηγό «το μέλλον των οδικών ταξιδιών είναι ηλεκτρικό».

«Ανυπομονώ για την πρόκληση να οδηγήσω πιο αποτελεσματικά και να καταναλώσω λιγότερη ενέργεια από ό, τι συνήθως κατά τη διάρκεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού», συνεχίζει.

«Έξω από την πίστα, είμαι πάντα χαλαρή και σκέφτομαι μπροστά, οπότε είμαι στην ευχάριστη θέση να δείξω ότι δεν χρειάζεται να πατάω πάντα γκάζι», κατέληξε η Geissler.

Ο Dr. Alexander Klose, ο οποίος ασχολείται στενά με το SUV του Aiways U5 από την αρχική φάση ανάπτυξης, τονίζει: «Οι ουδέτερες εκπομπές ρύπων και οι έξυπνες τεχνικές λύσεις αποτελούν προτεραιότητες ανάπτυξης των Aiways, επειδή τα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον μόνο ένα μέσο μεταφοράς. Καθώς μπαίνουμε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, τα αυτοκίνητα διευρύνουν τον οικιακό μας χώρο διαβίωσης. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών Aiways έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύουν ως εκτεταμένος, κινητός χώρος διαβίωσης.

«Το U5 είναι το πρώτο SUV της νέας μάρκας Aiways και σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα προσιτό σημείο εισόδου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταριών. Οι ιδιοκτήτες μας είναι ενθουσιώδεις και καθώς εισάγουμε νέα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά κάθε χρόνο, θα προσελκύσουμε γρήγορα νέους πελάτες στη μάρκα.» συνεχίζει ο Klose.

Ξεκινώντας από τα 35,993 ευρώ στη Γερμανία, το Aiways U5 SUV προσφέρει μια πειστική σχέση τιμής-απόδοσης. Μπορεί να διανύσει 400 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας και για μεγαλύτερα ταξίδια μπορεί να φορτίσει την μπαταρία από το 30% στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 27 λεπτά. Το φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό του SUV του Aiways U5 θα εντυπωσιάσει σε κάθε ταξίδι. Όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Aiways U5 SUV λειτουργούν εύκολα και διαισθητικά μέσω της μεγάλης, κεντρικής οθόνης infotainment, όπως τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του τυπικού συστήματος προειδοποίησης αναχώρησης λωρίδας κυκλοφορίας, συστήματος προειδοποίησης τυφλών σημείων και βοηθού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.