2022 Alfa Romeo Tonale: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία


Με την πρώτη φωτογραφία για την πολυαναμενόμενη Tonale η Μιλανέζικη φίρμα έστειλε ένα Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

  • 3/1/2022

Έπειτα από πολλά rendering και «διαρροές», επιτέλους η Alfa Romeo δίνει μια πρώτη εικόνα από τη νέα Tonale, προϊδεάζοντας για την εντυπωσιακή αισθητική της, αλλά και τον χαρακτήρα της.

Στη σχετική ανάρτηση υπάρχει μια φωτογραφία από τα πίσω φωτιστικά, όπως και το μήνυμα We Are Going To Make Your Heart Beat!

Πάντως η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της Tonale μέσα στο 2022 έχει ξεκινήσει, ενώ πριν από λίγο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας και οι τεχνικές της λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, η Alfa Romeo Tonale θα έχει μεταξόνιο 2.636 χιλιοστών, όσο και το συγγενικό Jeep Compass, όσον αφορά την πλατφόρμα. Η Tonale θα έχει μήκος 4.528 χιλιοστά, πλάτος 1.835 χιλιοστά και ύψος 1.604 χιλιοστά. Συγκριτικά, η μεγαλύτερη Stelvio έχει μήκος 4.687 χιλιοστά, πλάτος 1.903 και ύψος 1.648, ενώ το μεταξόνιο της φτάνει τα 2.818 χιλιοστά.

Στις επιλογές κινητήρων της νέας Tonale θα υπάρχει ένας ντίζελ 1,6 λίτρων στη βάση που αποδίδει 130 ίππους, ενώ όλες οι εκδόσεις βενζίνης θα είναι υπερτροφοδοτούμενες, με το 4κύλινδρο σύνολο να αποδίδει 130 ή 160 ίππους και με την βοήθεια ήπιας υβριδικής τεχνολογίας MHEV.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης προορίζεται για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το οποίο θα έχει απόδοση 240 ίππων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Οι αριθμοί απόδοσης του υβριδικού μοντέλου είναι πανομοιότυποι με το Jeep Compass 4xe, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις PHEV της Tonale δεν θα είναι απαραίτητα ίδιες σε απόδοση.