Η Alfa Romeo Tonale για πρώτη φορά δίπλα στην Stelvio!


Η εξέλιξη της νέας Alfa Romeo Tonale είναι στην τελική της φάση και για πρώτη φορά τη βλέπουμε σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες δίπλα στην μεγάλη της αδελφή, τη Stelvio. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την Tonale.

  • 20/9/2021

Η Alfa Romeo έχει πια μόλις δύο μοντέλα στη γκάμα της, τις Giulia  και Stelvio, και επομένως είναι πολύ αναγκαία η επέκταση της γκάμας, κάτι που θα συμβεί το 2022 με την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης Tonale.

Η Alfa Romeo μας είχε δώσει μία πρώτη γεύση για το συμπαγές crossover της από ένα ομώνυμο πρωτότυπο πριν από δυόμιση χρόνια και τώρα βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσίαση της Tonale και η έναρξη της παραγωγής της έχουν καθυστερήσει πολύ με συνεχείς αναβολές τον τελευταίο χρόνο. Η παρουσίαση της πήγε πίσω και από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιταλών και μιλάμε για την ένταξή της στη Stellantis  και τον νέο της CEO, Jean Philippe Imparato.

Ενώ η ιταλική μάρκα δεν ήθελε να μιλήσει για το μέγεθος του οχήματος, μπορούμε εδώ να το δούμε εδώ δίπλα στη Stelvio  στις πρώτες κατασκοπευτικές λήψεις. Είναι αυτονόητο ότι η Tonale θα είναι μικρότερη από τη Stelvio, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων δεν φαίνεται τόσο μεγάλη. Συγκεκριμένα, η Stelvio έχει μήκος 4.687 χιλιοστά, πλάτος 1.903 και ύψος 1.648, με το μεταξόνιο να έχει μήκος 2.818 χιλιοστά. Η πιο προφανής αλλαγή είναι το μικρότερο μπροστινό τμήμα του επερχόμενου crossover, το οποίο πεισματικά παραμένει κρυμμένο κάτω από το βαρύ καμουφλάζ για να κρύψει τον σχεδιασμό του μοντέλου παραγωγής.

Τα δύο μοντέλα θα έχουν πολύ λίγα κοινά και σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Stelvio βασίζεται στην πολύ δαπανηρή πισωκίνητη πλατφόρμα Giorgio, ενώ η Tonale θα μοιράζεται την πλατφόρμα Small Wide 4x4 με το Jeep Renegade. Ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ο λόγος για τον οποίο η Stellantis  αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία της αγοράς για λίγους μήνες, με τον CEO Jean Philippe Imparato να ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης δεν είναι αρκετά σπορ για να ανταποκριθεί στο κύρος της Alfa Romeo.

Λόγω της κατασκευής του στην Ιταλία και στο εργοστάσιο του Pomigliano d'Arco, η Tonale έχει όλα τα συστατικά για να γίνει μία εμπορική επιτυχία για την Alfa Romeo. Μπορεί να μην είναι η αναβίωση της GTV ή της 8C, αλλά ένα συμπαγές crossover στις μέρες μας έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να βελτιώσει τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Οι Stelvio και Tonale αναμένεται μάλιστα να συνοδευτούν αργότερα μέσα στη δεκαετία από ένα ακόμη μικρότερο crossover, που ονομάζεται προσωρινά Brennero. Το subcompact μοντέλο φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί στην Πολωνία και θα έρθει σε πλήρως ηλεκτρική μορφή, με τα αντίστοιχα Fiat και Jeep που έχει στην ατζέντα του ο Όμιλος Stellantis.