2022 Alfa Romeo Tonale: Πότε έρχεται στην Ελλάδα - Πόσο θα κοστίζει


Η Alfa Romeo αποκάλυψε με κάθε επισημότητα την νέα Tonale με το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νέο μοντέλο των Ιταλών να είναι έντονο. Πότε περιμένουμε όμως να την δούμε να έρχεται στη χώρα μας και τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις τιμές της.

  • 8/2/2022

Η Alfa Romeo παρουσίασε επίσημα την νέα Tonale, το μεσαίο SUV μοντέλο που σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της μάρκας στη νέα εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και του εξηλεκτρισμού, ενώ παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτο το DNA της.

Μετά από μια μεγάλη περίοδο αναμονής και αρκετές αναβολές ήρθε η στιγμή για την επίσημη αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης Alfa Romeo Tonale. Η προσοχή του κοινού που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το νέο μοντέλο των Ιταλών ήταν έντονη τον τελευταίο καιρό και σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του.

H Tonale θα είναι διαθέσιμη με δύο υβριδικά σύνολα με απόδοση 130 ή 160 ίππων με κινητήρες βενζίνης 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα“P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής. Και στις δύο περιπτώσεις ο νέος κινητήρας Hybrid VGT όπως ονομάζεται, θα συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa Romeo 7 σχέσεων.

Η πρώτη εκτίμηση για την τιμή εκκίνησης των βασικών εκδόσεων με τον 1.500άρη υβριδικό κινητήρα κάνει λόγο για τιμές κοντά σε αυτές των ανταγωνιστών της νέας Tonale, που δεν είναι άλλοι από τις BMW X1 και Χ2 και το Audi Q3. Αυτό σημαίνει ότι για την βασική έκδοση με απόδοση 130 ίππων η τιμή θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 30.000 με 40.000 ευρώ, με πιθανότερο να είναι πιο κοντά στο άνω όριο, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί όσο το δυνατόν πιο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40.000 ευρώ.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 ίππων, με την τιμή της να υπολογίζεται να κυμανθεί πάνω από τις 40.000 ευρώ.

Τη γκάμα κινητήρων της Tonale συμπληρώνει ο νέος diesel κινητήρας των 1,6 λίτρων, με απόδοση 130 ίππους και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa Romeo των 6 σχέσεων.

Οι τιμές της νέας Tonale θα ανακοινωθούν επίσημα μέσα στον Απρίλιο, όταν και αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραγγελίες του μοντέλου. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο.