2023 Mitsubishi Triton Sport Edition: Αγριεμένο, αλλά μόνο για την Αυστραλία


H Mitsubishi παρουσίασε το νέο Triton, με την ειδική έκδοση Triton Sport να παράγεται σε 400 αντίτυπα, αποκλειστικά για την Αυστραλία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 9/10/2022

Αυτό είναι το νέο Mitsubishi Triton για το MY 2023. 

Η ειδική του έκδοση, η Triton Sport Edition, είναι αυτή που προσελκύει όλα τα βλέμματα με την πρώτη εικόνα.

Θα παραχθεί σε μόλις 400 κομμάτια, και βασίζεται στην έκδοση GLS Deluxe, με την καμπίνα Dual Cab. Εκεί που διαφέρει είναι στο αισθητικό της υπόθεσης, καθώς οι γρίλιες, τα καλύμματα των καθρεπτών, οι ζάντες αλουμινίου και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν ντυθεί στα μαύρα, με λεπτομέρειες από χρώμιο να κάνουν αντίθεση.

Το εμπρός skid plate έχει βαφτεί σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα, που εμφανίζεται και στο αμάξωμα, στις γραμμές στο καπό, χαμηλά στην ποδιά και στο πίσω μέρος, στη συνέχεια των γραμμών που ξεκινούν από μπροστά και διατρέχουν όλο το μήκος του pick-up.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το μαύρο δέρμα με τις κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ διαθέτει και θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική ρύθμιση για την θέση του οδηγού και οθόνη για όψη 360 μοιρών. 

Στην «καρδιά» του Triton, και κατά συνέπεια και της Sport Edition, βρίσκεται ένας κινητήρας turbodiesel 2,4 λίτρων, που αποδίδει 181 PS κλαι 430 Νm ροπής, ενώ η δύναμη πηγαίνει στους δύο ή και τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, σε μηχανική κι αυτόματη έκδοση.

Το σημαντικό είναι πως το Triton διατίθεται μόνο στην αγορά της Αυστραλίας, με τις παραδόσεις να αρχίζουν τον Δεκέμβριο του 2022.