25.000 online παραγγελίες σε 55 δευτερόλεπτα για SUV! (photos)


Το ολοκαίνουριο Mahindra Scorpio-N «έριξε» το site της εταιρίας από την Ινδία, που τελικά κατέγραψε 100.000 παραγγελίες σε 30 λεπτά!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/8/2022

Η «είσοδος» ενός ολοκαίνουριου μοντέλου στο δίκτυο της αγοράς και η δυνατότητα άμεσης απόκτησής του πολλές φορές προκαλεί ενθουσιασμό σε όσους το περίμεναν πώς και πώς. Αυτό όμως που συνέβη στην περίπτωση του Mahindra Scorpio-N δεν (πρέπει να) έχει προηγούμενο.

Το νέο SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Ινδία έγινε διαθέσιμο μέσω του site της εταιρίας το πρωί της 30ής Ιουλίου και… προκλήθηκε πανικός. Μέσα σε 55 δευτερόλεπτα, υποβλήθηκαν 25.000 παραγγελίες!

Όπως ήταν φυσικό, η απίστευτη επισκεψιμότητα «τρέλανε» τους servers και το site «έπεσε», προκαλώντας την απογοήτευση αλλά και την ενόχληση όσων δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους… στο λεπτό.

Λίγη ώρα αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και έτσι μέσα σε 30 λεπτά ο αριθμός των παραγγελιών έφτασε τις 100.000 αυτοκίνητα! Η «τρέλα» τροφοδοτήθηκε και από την ανακοίνωση της Mahindra ότι τα πρώτα 25.000 αντίγραφα θα κόστιζαν από 14.900 ευρώ μέχρι 24.200 ευρώ, περίπου, ανάλογα την έκδοση του μοντέλου, ενώ για τα επόμενα, η τιμή θα αυξάνονταν.

Κάθε παραγγελία απαιτούσε την κατάθεση προκαταβολής ύψους 222 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε μισή ώρα, η εταιρία συγκέντρωσε 22,2 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα.

Ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει και την οργή όσων δεν κατάφεραν να κάνουν (άμεσα) το όνειρό τους πραγματικότητα, οι οποίοι κατέφυγαν στα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους! Από την πλευρά της, αναγνώρισε δημοσίως το πρόβλημα - δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, άλλωστε - και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το ψηφιακό «αποτύπωμα» υπάρχει στους servers της και δείχνει πότε κάθε χρήστης πάτησε το κουμπί της πληρωμής.

Με αυτό τον τρόπο δε θα χαθεί η σειρά προτεραιότητας και θα βρεθούν όντως οι πρώτοι 25.000 τυχεροί που θα αποκτήσουν το εντυπωσιακό SUV στις προνομιακές τιμές που ανακοινώθηκαν. Μάλιστα, η Mahindra θα επικοινωνήσει και με κάθε αγοραστή προκειμένου να επιβεβαιώσει την παραγγελία του.

Επιπλέον, όσοι «έκλεισαν» το αυτοκίνητο, θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 15 Αυγούστου να αλλάξουν τις προδιαγραφές και την έκδοση Scorpio-N που παρήγγειλαν, αν το επιθυμούν.

Όσο για το πότε θα έχουν τη χαρά να οδηγήσουν το νέο τους απόκτημα; Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 26 Σεπτεμβρίου, με τη Mahindra να στοχεύει στην παραγωγή περισσότερων από 20.000 μονάδων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σχεδιασμένο από την Pininfarina αλλά και το σχεδιαστικό τμήμα της ίδιας της Mahindra, το νέο Scorpio-N είναι πιο δυναμικό και σύγχρονο off-roader από τον προκάτοχό του. H ίδια η εταιρία το χαρακτηρίζει ως «ο μεγάλος μπαμπάς των SUV»!

Διατίθεται σε 6θέσια ή 7θέσια έκδοση, με δύο κινητήρες αποκλειστικά εσωτερικής καύσης: Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 200 PS και 380 Nm ροπής, ενώ ο 2,2 L πετρελαιοκινητήρας 175 PS και 400 Nm. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρονται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, χειροκίνητο ή αυτόματο, ενώ το SUV έχει στάνταρ κίνηση στους πίσω τροχούς, αλλά μπορεί να παραγγελθεί και ως τετρακίνητο.