30 χρόνια Renault Clio!


Φέτος κλείνουνε 30 χρόνια από την έκθεση του Παρισιού του 1990, όπου η Renault παρουσίαζε το νέο της supermini. Ένα όχημα που θα γινόταν πανευρωπαϊκό best seller.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 24/8/2020

Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρία, φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια στιλιστικής και τεχνολογικής επανάστασης, 30 χρόνια προσπαθειών να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός ενεργητικού κοινού, 30 χρόνια ζωής. Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Clio μετράει περισσότερα από 15 εκ. αντίτυπα, ένα νούμερο που το κατατάσσει στα πλέον επιτυχημένα εμπορικά, ευρωπαϊκά μοντέλα. Για πολλά χρόνια διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις της κατηγορίας Β στη γηραιά ήπειρο, ενώ σήμερα, στην πέμπτη του πλέον γενιά, κοντράρεται ανοικτά με το Volkswagen Golf για το απόλυτο ευρωπαϊκό best seller.

Επιχειρώντας μία μικρή ιστορική αναδρομή, η κάθε γενιά του έδωσε το δικό της στίγμα στην αγορά. Το πρώτο Clio, του 1990, προσέφερε τεχνολογίες και συστήματα που μέχρι τότε συναντούσαμε κατά κανόνα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η δεύτερη γενιά του έδωσε μεγάλη έμφαση σε θέματα άνεσης και πρακτικότητας. Με την τρίτη γενιά απογειώθηκε η προσφερόμενοι ποιότητα. Η τέταρτη γενιά υιοθέτησε ένα δυναμικό design, ενώ η τωρινή, πέμπτη γενιά, το βρίσκει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Με υψηλότατα στάνταρ ασφαλείας, σύγχρονους κινητήρες και την E-TECH υβριδική τεχνολογία.

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων, οι άνθρωποι της Renault λανσάρουν μία καμπάνια με όνομα "The next chapter of a great story". Πρακτικά, χρησιμοποιούν τα social media για να μαζέψουν ιστορίες ανθρώπων που έζησαν με το Clio τους. Μικρές πτυχές της ζωής που, όμως, στο τέλος έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Εάν λοιπόν είσαστε (ή ήσασταν) κάτοχος ενός Clio και νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτε τη δική σας ιστορία ή να διαβάσετε ιστορίες άλλων, μπορείτε να στραφείτε στα Instagram, Facebook και Twitter της Renault.