777 Hypercar: 7 μονάδες, 7 εκατ. ευρώ - Νέο hypercar ετοιμάζει η Dallara


Ένα νέο, εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας, και εξωφρενικά ακριβό hypercar ετοιμάζει η ιταλική Dallara, με το ντεμπούτο του να έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 777HYPERCAR.COM
  • 11/11/2022

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Dallara διατηρεί τα τελευταία χρόνια το μονοπώλιο της κατασκευής των μονοθεσίων για πολλές κατηγορίες αγώνων ταχύτητας, όπως για παράδειγμα η Formula 2, η Formula 3, η Super Formula αλλά και οι IndyCar Series και Indy Lights. Εκτός αυτού, η DallaraAutomobili, όπως είναι η πλήρης της ονομασία, ήταν η εταιρεία σχεδιασμού όλων των μονοθεσίων της Haas F1 από το 2016 έως και το 2021.

Τώρα, η Dallara εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου hypercar, ονόματι '777 hypercar' το οποίο θα αποτελεί τη σύμπραξη των Ιταλών με τον ομοεθνή επιχειρηματία, λάτρη της αυτοκίνησης και της ταχύτητας και πρόεδρο του MiMo (Milano Monza Motor Show), Andrea Levy.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, όμως έχει γίνει ήδη γνωστό ότι μόλις 7 μονάδες του μοντέλου θα κατασκευαστούν, καθεμία από τις οποίες θα κοστίζει 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερόχημα της Dallara θα διατηρηθεί στην πίστα της Monza, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του, στις 22 Νοεμβρίου. Η εταιρεία έχει ήδη προγραμματίσει μία συνέντευξη τύπου, κατά την οποία θα αποκαλυφθούν οι πρώτες εικόνες του οχήματος, αλλά και αναλυτικά οι τεχνικές προδιαγραφές του, οι οποίες θα γίνουν διαθέσιμες την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα του μοντέλου, www.777hypercar.com.