Α. Γεωργιάδης: Ενδιαφερόμαστε να φέρουμε τη Volkswagen στην Ελλάδα!


Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου η Volkswagen να επενδύσει στην Ελλάδα. 

  • 29/10/2019

Η ελληνική κυβέρνηση έχει, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενδιαφέρον για να έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα, εντούτοις για να υπάρξουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Η δήλωση του κου Γεωργιάδη στην ΕΡΤ 1, έχει ως εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση».

Να σημειωθεί πώς η δήλωση έχει να κάνει με τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την επένδυση της Volkswagen στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου από την πλευρά των Γερμανών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, λόγω του πολέμου με τη Συρία.

Σημειώνεται πώς, για την επένδυση της Volkswagen ερίζουν Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία, καθώς αφορά ένα project ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που θα ανοίξει 4.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ