Αεροδρόμιο για επιβατικά drones θα κατασκευάσει η Hyundai


Όπως είδαμε και στην φετινή έκθεση CES αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν νέες τεχνολογίες βασισμένες σε drones.

  • 29/1/2021

H Hyundai φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αφού ήδη συμφώνησε με την βρετανική κυβέρνηση στην κατασκευή του Urban Air Port, ενός κέντρου διαχείρισης με την ονομασία eVTOL (Vertical Take-Off and Landing) για μελλοντικά ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hyundai το πρώτο επιβατικό drone θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του έτους και θα ονομάζεται Air-One. Σε σχέση με ένα αντίστοιχο μικρό επιβατικό αεροσκάφος θα είναι περίπου 60% μικρότερο σε μέγεθος.

Αφενός δεν απαιτείται η αεροδυναμική για χρήση σε μακριούς αεροδιαδρόμους και αφετέρου τα ταξίδια θα είναι κοντινής απόστασης σε μεγάλα αστικά κέντρα για όσους θέλουν να αποφεύγουν το επίγειο κυκλοφοριακό. Έτσι, η Hyundai δίνει μια εναλλακτική αντί του ιπτάμενου αυτοκινήτου.

«Τα αυτοκίνητα χρειάζονται δρόμους . Τα τρένα χρειάζονται ράγες. Τα αεροπλάνα χρειάζονται αεροδρόμια. Τα eVTOLs θα χρειαστούν μόνο τα Urban Air Ports », είπε σε δήλωσή του ο Ricky Sandhu, Διευθύνων Σύμβουλος της Urban Air Port. «Η πρώτη εμπορική πτήση στον κόσμο απογειώθηκε πριν από εκατό χρόνια, δημιουργώντας τον σύγχρονο συνδεδεμένο κόσμο».

Το τμήμα Urban Air Mobility της Hyundai επέλεξε την Urban Air Port ως συνεργάτη του, επειδή ακόμη και τα eVTOL χρειάζονται ένα μέρος για να φιλοξενούνται.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το εν λόγω πρότζεκτ ήταν αυτό που επιλέχθηκε στην διοργάνωση «Future Flight Challenge» του Ηνωμένου Βασιλείου και ταυτόχρονα λαμβάνει την επιδότηση ύψους 1,35 εκατομμυρίων ευρώ.