Άγνωστοι έκλεψαν 14 ακριβά αυτοκίνητα από εργοστάσια συναρμολόγησης! (video)


Η «λεία» περιελάμβανε τουλάχιστον 12 Ford Mustang και 2 Jeep Wagoneer, που κοστίζουν περίπου 60.000 ευρώ το καθένα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/9/2022

Διπλό «χτύπημα» σε εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στο Michigan, μέσα σε λίγη ώρα, σημειώθηκε τα ξημερώματα, τοπική ώρα, της Τρίτης (13/9) με λεία τουλάχιστον 14 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox2 Detroit, 12 έως 15 Ford Mustang κλάπηκαν από ένα πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου συναρμολόγησης του Flat Rock. Η αστυνομία εξαπέλυσε κυνηγητό και τελικά κατάφερε να «ανακτήσει» δύο από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν λεπτομέρειες για το αν προέβη σε συλλήψεις.

Περίπου την ίδια ώρα, 2 Jeep Wagoneer είχαν την ίδια «τύχη» στο εργοστάσιο συναρμολόγησης φορτηγών της Stellantis στο Warren, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 km βόρεια του εργοστασίου όπου έγινε η κλοπή των Mustang. Η αστυνομία τα εντόπισε λίγη ώρα αργότερα, αλλά δεν έγινε γνωστό αν ήταν τα μόνα που είχαν κλαπεί.

Οι κλέφτες φέρεται να χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο για να εμβολίσουν την μπροστινή πύλη του εργοστασίου και στη συνέχεια άρπαξαν τα αυτοκίνητα. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο του Fox 2, Charlie Langton, δείχνει την σπασμένη πύλη και τουλάχιστον δύο τζιπ να ανακτώνται.

Επιπλέον, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν οι δύο κλοπές σχετίζονται μεταξύ τους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει πιθανό. Εκπρόσωποι των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο για τα συμβάντα.

Κάθε Mustang που εκλάπη εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 60.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχη είναι η αρχική τιμή και για τα Wagoneer.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέφτες καταφέρουν να αρπάξουν αυτοκίνητα κατευθείαν από ένα εργοστάσιο. Τον Μάιο, 5 Chevrolet Camaro κλάπηκαν από εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη σε υψηλές ταχύτητες από την αστυνομία. Επιπλέον, τον Ιούνιο, 13 Ford Raptor και 6 Ford Mustang ήταν η «λεία» από εργοστάσιο στο Ντιτρόιτ.

Πηγή: Fox2 Detroit