Αγοράζοντας αυτή την ειδική έκδοση της Shelby GT500CR σώζετε ζωές (photos)


Μόλις 10 μονάδες της Shelby GT500CR Centennial Edition έχουν κατασκευαστεί, και κάθε αγορά συνεισφέρει στο να σώζονται ανθρώπινες ζωές.

  • ΦΩΤΟ: Classic Recreations
  • 22/2/2024

Η Classic Recreations, η εταιρεία που ειδικεύεται σε διάφορες μοναδικές κατασκευές με αναφορές και έμπνευση από το παρελθόν, κατασκεύασε την Shelby GT500CR Centennial Edition, μία Mustang «στα κόκκινα».

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του μοντέλου, η φίρμα συνεργάζεται με την American Heart Association που ασχολείται με τα ζητήματα καρδιακής υγείας στις ΗΠΑ, και για κάθε ένα από τα μοντέλα που θα πωληθούν έναντι 625.000 δολαρίων, τα 100.000 δολάρια θα δοθούν στην ένωση. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά θα δοθεί 1 εκ. δολάρια στην ένωση, στο όνομα των δέκα αγοραστών των οχημάτων.

Κάτω από το καπό της Shelby GT500CR Centennial Edition θα βρει κανείς έναν κινητήρα V8 5 L με supercharger Magnuson VMP, ικανό για 800 PS. Αυτό σημαίνει πως η Mustang μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 3,2 δευτερολέπτων, ενώ μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 304 km/h.

Τα 800 PS είναι ήδη αρκετά, αλλά η Classic Recreations έκανε αρκετή δουλειά στο να κρατήσει το βάρος της ειδικής αυτής Mustang χαμηλά, στα 1.451 κιλά, κάνοντας όλη αυτή την ισχύ πολύ πιο αισθητή. Παρά τον όγκο της, η Mustang ζυγίζει τόσο χάρη στο σασί που είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα που προορίζεται για χρήση στην αεροδιαστημική, ενώ η εσωτερική του δομή είναι από ατσάλι για προστασία σε περίπτωση ατυχήματος.

Η μετάδοση της ισχύος στον πίσω άξονα εξασφαλίζεται μέσω ενός 6τάχυτο, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ για το βέλτιστο κράτημα έχει χρησιμοποιηθεί ανάρτηση με διπλό ψαλίδι και ρυθμιζόμενα coilovers.

Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, το μαύρο και το κόκκινο χρώμα δεσπόζουν, με την καμπίνα να χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια, τόσο στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όσο και στις ανέσεις, όπως είναι τα καθίσματα Caroll Shelby Scat Rally Series 1000 High-back, το ξύλινο τιμόνι και τα πεντάλ της Shelby

Πηγή φωτογραφιών: Classic Recreations

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη Ford Mustang Dark Horse βγήκε στο σφυρί για καλό σκοπό - Δείτε τι ποσό έπιασε

Στην Ελλάδα η νέα Ford Mustang - Δείτε αναλυτικά τιμές και εκδόσεις (photos)