Αγριεύει κι άλλο το Polestar 2


Πήρε φόρα η σουηδική θυγατρική εταιρεία της Volvo, αφού μετά την παρουσίαση του Polestar 1 και 2, φαίνεται πως ετοιμάζει και κάτι σε πιο σπορ.

  • 7/4/2021

Ήταν το 2019 όταν οι Σουηδοί της Polestar λάνσαραν το Polestar 1 και φέτος συνεχίζουν με το Polestar 2. Η εταιρεία είναι ακόμα στην ανάπτυξη και όλα δείχνουν πως έχει βάλει στόχο να πάει αρκετά ψηλά.

 Τους τελευταίους δύο μήνες ο CEO «Thomas Ingenlath» πόσταρε στο Instagram του κάτι μυστηριώδεις φωτογραφίες, που όλοι υπέθεσαν ότι είναι το πρωτότυπο Polestar 2.

Με την πρώτη ματιά λοιπόν δείχνει όπως ένα οποιοδήποτε άλλο 2, που είναι εξοπλισμένο με το προαιρετικό πακέτο Performance.

Όμως οι ζάντες αλουμινίου του συγκεκριμένου μοντέλου που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι 21 ιντσών (σαν αυτές που φοράει το Polestar 1) και όχι 20 ιντσών, όπως το Polestar 2 Performance Pack.

Επίσης, το αμάξωμα του τετραθέσιου EV φαίνεται κάπως χαμηλότερο από ότι το στάνταρ μοντέλο.

Εντωμεταξύ, τα hashtags του Thomas Ingenlath δεν βοηθάνε καθόλου, διότι τη μία αποκαλεί το Polestar «Experiment», την άλλη «prototype», μετά «tuning» κ.λ.π., ενώ το επόμενο ποστάρισμά του είναι ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς κάνει την εξής ανάρτηση PS2BST 1(7). Εύκολα κατανοούμε το PS2, να σημαίνει Polestar 2, αλλά μετά ...τι θέλει να πει ο ποιητής;

Μυστήριο, πραγματικά δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Μια παλαιότερη φήμη αναφερόταν στο Polestar 3, που αφορούσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover για λανσάρισμα μέσα στη χρονιά, αν και δεν φαίνεται να συμβαίνει σύντομα.

Πάντως ένα πιο σπορ Polestar 2 θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι το απλό μοντέλο διαθέτει ήδη σπορτίφ χαρακτηριστικά.

 Η μέγιστη ισχύς του είναι 413 ίπποι και η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χιλιόμετρα είναι υπόθεση κάτω των 5 δευτερολέπτων.  

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.