AIR4: Ιπτάμενο drone με έμπνευση από το Renault 4


Renault και TheArsenale συνεργάστηκαν για την κατασκευή του AIR4, ενός ιπτάμενου drone που αντλεί έμπνευση από το 4 της γαλλικής μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/11/2021

Το Renault 4 ήταν ένα εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα της γαλλικής φίρμας στα μέσα του περασμένου αιώνα, και η επέτειος των 60 χρόνων από την κυκλοφορία του γιορτάζεται με το AIR4.

Το AIR4 είναι ένα ηλεκτρικό, ιπτάμενο drone και αποτελεί απότοκο της συνεργασίας της Renault με την TheArsenale, μία εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, «το AIR4 είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας κι ελευθερίας, που γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση ότι η κίνηση είναι αποπνικτική, οι ζωές μας έρχονται σε ένα τέλμα, και ότι ο κόσμος από πάνω μας δεν έχει εμπόδια. Το AIR4 κατακτά τους αιθέρες ως το νέο όχημα του μέλλοντος.»

Εκατοντάδες ώρες δοκιμών οδήγησαν στην κατασκευή του, με το σασί να αποτελείται αποκλειστικά από ανθρακόνημα, για την απόλυτη σταθερότητα, ενώ τέσσερις έλικες σε κάθε γωνία του το απογειώνουν.

Έχει οριζόντια ταχύτητα που αγγίζει τα 93 χλμ/ώρα, μπορεί να αγγίξει υψόμετρο 700 μέτρων, και να γυρίσει έως και 70 μοίρες κατά την πτήση.

Σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και κατασκευάστηκε στη Γαλλία, και θα τεθεί προς έκθεση στο Atelier Renault στο Παρίσι, προτού ταξιδέψει σε Μαϊάμι, Νέα Υόρκη και Μακάο το 2022.