Ακούστε πως “γρυλίζει” ένας κινητήρας V-12 της Toyota (video)


Τι συμβαίνει όταν ένα κινητήριο σύνολο, χωρητικότητας 5 λίτρων, αφαιρείται από μία λιμουζίνα και καταλήγει να κάνει γύρους μέσα σε πίστα, κάτω από το καπό μίας Toyota Corona;

  • 4/1/2022

Όταν η συζήτηση μεταξύ "petrolheads" περιστρέφεται γύρω από τους κορυφαίους κινητήρες που κατασκεύασε ποτέ η Toyota, μοιραία η κουβέντα πηγαίνει στον 2JZ που έχτισε τη φήμη του κάτω από το καπό της Toyota Supra τη δεκαετία του '90. Στα χρόνια που ακολούθησαν γιγάντωσε τον μύθο του αποτελώντας τον ιδανικό καμβά πάνω στον οποίο “ζωγράφιζε” ο εκάστοτε βελτιωτής.

Στην περίπτωση του παρακάτω video, όμως, καταφέρνει να ξεχωρίσει ένα άλλο κινητήριο σύνολο του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο λόγος για τον κινητήρα 1GZ, που εμφανίστηκε το 1997 για να συνδυαστεί με τη λιμουζίνα Century που κυκλοφορούσε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Πρόκειται για έναν V-12, χωρητικότητας 5 λίτρων που σχεδιάστηκε για να κινεί ήσυχα και με ασφάλεια το πολυτελές αυτοκίνητο. Όταν όμως ο 1GZ τοποθετείται σε ένα Toyota Corona του 1979, τότε αναπάντεχα ξυπνάει το θηρίο που κρύβει μέσα του και αρχίζει να... γρυλίζει σαν ταύρος.

Απολαύστε τον στο παρακάτω video....