Ακούστε την εξάτμιση της BMW M4 των 760 PS να «κροταλίζει» (video)


Οι Ρώσοι της Ramon Performance πήραν στα μαγικά τους χέρια μία BMW M4 και την μετέτρεψαν σε ένα έργο τέχνης με ρόδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RoCars - YouTube
  • 6/7/2023

Μόλις 1.000 μονάδες της BMW M4 CSL έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Οι πιθανότητες να αποκτήσει κανείς μία είναι αρκετά μικρές. Γι αυτό, η ομάδα βελτιωτών από τη Ρωσία, Ramon Performance, μετέτρεψε μία BMW M4 R750 στην 'Ultra' M4, τοποθετώντας μία εξάτμιση Akrapovic στο πίσω της μέρος.

Ο στόχος ήταν η M4 της Ramon Performance να ξεπεράσει τη CSL, και τα κατάφερε. Καθένα από τα στοιχεία του εξωτερικού και του εσωτερικού είναι ίδια με αυτά της M4 CSL, συμπεριλαμβανομένων της γρίλιας και των κίτρινων φωτιστικών σωμάτων. Έχει προστεθεί αρκετό ανθρακόνημα τόσο στο αμάξωμα, όσο και κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα.

Εκεί, κρύβεται ένας βελτιωμένος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος παράγει 760 PS και τον εξωφρενικό αριθμό των 945 Nm ροπής, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντίστοιχες επιδόσεις της CSL. Η ισχύς αποδεικνύεται και στην πράξη, αφού η M4 κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,4 sec κι η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Το ρωσικό δημιούργημα φέρει σύστημα εξάτμισης της Akrapovic. Σε συνδυασμό με την εξωπραγματική ισχύ του I6, δημιουργεί έναν ήχο από... άλλο πλανήτη, και μάλλον αυτό είναι κι ένα από τα δυνατά του σημεία. Άλλωστε, η σλοβένικη μάρκα είναι γνωστή για τα προϊόντα της, τα οποία μπορούν να προσφέρουν τις πιο γλυκιές μελωδίες, ακόμα και στα πιο αναπάντεχα μοντέλα.

Απολαύστε τον ήχο της BMW M4 από την Ramon Performance...