Ακούστε την εξάτμιση του νέου Nissan Z (Video)


Ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Nissan Z Forum δείχνει το επερχόμενο Nissan Z να ανεβάζει στροφές έξω από το Tokyo Auto Salon.

  • 21/1/2022

Ο κινητήρας του Nissan Z ακούγεται σαν πρωτόγονος και τραχύς. Αν και δεν θα τον ονομάζαμε τον πιο μελωδικό ήχο κινητήρα που έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά ο 3λιτρος twin-turbo V6 του Fairlady Z προκαλεί το σεβασμό με την απόδοσή του. Οι 405 ίπποι και τα 475 Nm ροπής είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά νούμερα.

 

Το συγκεκριμένο Nissan Z βρέθηκε έξω από τον εκθεσιακό χώρο του Tokyo Auto Salon που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη εβδομάδα και εντυπωσίασε το παρευρισκόμενο κοινό. Η Nissan έχει δηλώσει ότι το Z θα ξεκινά με αρχική τιμή περίπου 40.000 δολαρίων στην αγορά των ΗΠΑ, λιγότερο δηλαδή από την Toyota Supra των 2,0 λίτρων που αποδίδει 259 ίππους.

«Με κάθε γενιά, ανεβάζουμε τον πήχη, πιέζοντας τα όρια του Z και συνεχίζοντας να αξιοποιούμε το ανθρώπινο ένστικτο για το επόμενο συναρπαστικό ταξίδι», δήλωσε ο Product specialist του νέου Z, Hiroshi Tamura, κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου. «Περισσότερο από ισχυρό και ευέλικτο, το ολοκαίνουργιο Z έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα με τον οδηγό, για τις περιπέτειές τους στο δρόμο».