Ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης από την Toyota


H Toyota εξελίσσει ένα ακριβέστερο σε ό,τι αφορά την ικανότητα εντοπισμού και καθοδήγησης προς το επιθυμητό σημείο για τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/3/2020

Τα συστήματα πλοήγησης που υπάρχουν εγκατεστημένα στα αυτοκίνητα είναι αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά την καθοδήγηση οδηγού και επιβατών στο επιθυμητό, άγνωστο προς αυτούς, μέρος. Η ακρίβεια τους εντοπίζεται σε μια απόσταση από περίπου ένα μέτρο έως μερικά μέτρα από το αναζητούμενο σημείο ή διεύθυνση, κάτι που δεν επηρεάζει σημαντικά όταν αφορά σε ανθρώπους. Όμως, η απόκλιση αυτή είναι μεγάλο μειονέκτημα όταν έχουμε να κάνουμε με ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης. Για τον λόγο αυτό, στην Toyota εξελίσσουν ένα πολύ ακριβές σύστημα πλοήγησης το οποίο θα έχει απόκλιση μικρότερη από μισό μέτρο από το σημείο προορισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, οι άνθρωποι Ινστιτούτου Έρευνας και Προηγμένης Ανάπτυξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας («Toyota Research Institute-Advanced Development Inc.,TRI-AD») δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες κατόψεων των δρόμων για να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες καθοδήγησης σε ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης. Το ινστιτούτο συνεργάστηκε με την εταιρεία τεχνολογίας διαστήματος Maxar Technologies & NTT Data, η οποία της παρέχει δορυφορικές φωτογραφίες της Γης που έχουν απόκλιση έως 25 cm.

Πηγή: Maxar Technologies & NTT Data.
Πηγή: Maxar Technologies & NTT Data.
Πηγή: Maxar Technologies & NTT Data.
Πηγή: Maxar Technologies & NTT Data.

Ο κ. Mandali Khalesi, Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Αυτόνομης Οδήγησης του ινστιτούτου «TRI-AD», δήλωσε σχετικά: «Κάναμε ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον όπου η τεχνολογία για την αυτόνομη οδήγηση θα είναι ασφαλέστερη και προσιτότερη για όλους». Όπως είπε, ο κ. Khalesi, η Toyota θα αναζητήσει συνεργασία με εταιρείες που εξειδικεύονται στη δημιουργία συστημάτων πλοήγησης, όπως η «TomTom», ή προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η «Denso», για την περεταίρω εξέλιξη του συστήματος και τη διάδοσή του.