«Ακυβέρνητο καράβι» η Tesla - Οι μέτοχοι της εταιρείας ενάντια στον Elon Musk


Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla και οι μέτοχοι ζητούν την αντικατάστασή του, φοβούμενοι ότι ο Αμερικανός έχει «εγκαταλείψει» την εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/12/2022

Ο Elon Musk φαίνεται να μην υπολογίζει τους υπόλοιπους μετόχους της Tesla, καθώς πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας 3,58 δις δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Με την κίνησή του αυτή, ο Musk εξόργισε τον Leo Koguan, του οποίου οι μετοχές ανέρχονται σχεδόν στα 3,6 δις δολάρια, με αυτόν να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος

Ο Koguan, ο οποίος κάποτε θεωρείτο ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Musk, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του 51χρονου μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, λέγοντας ότι χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

Λίγο πριν βγουν στη δημοσιότητα τα νέα που αφορούν το νέο «κύμα» πώλησης μετοχών από τον Musk, ο Koguan έγραψε στο Twitter: «Σήμερα, επένδυσα άλλα 500 εκατ. δολάρια προκειμένου να υποστηρίξω τις μετοχές της Tesla, την ίδια στιγμή που ο Elon πούλησε 35 δις δολάρια από τις δικές του τις τελευταίες μέρες. Για ποιο λόγο με χλεύασε όταν τον υποστήριζα από το 2019 με επενδύσεις δισεκατομμυρίων;»

Λίγες μέρες αργότερα, η δυσαρέσκεια εντάθηκε, με τον ίδιο να ζητά αντικατάσταση του ισχυρού της Tesla:

Σύμφωνα με τον Koguan, ο Musk έχει εγκαταλείψει πλέον την Tesla, με την εταιρεία να λειτουργεί πρακτικά χωρίς επικεφαλής: «Ο Elon εγκατέλειψε την Tesla και η Tesla δεν έχει πλέον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Η Tesla χρειάζεται και της αξίζει να έχει έναν πλήρως λειτουργικό CEO.»

Ανάμεσα στις αλόγιστες πωλήσεις μετοχών, και την οριστικοποίηση της αγοράς του Twitter, ο Musk εμφανίζει καθοδική πορεία όσον αφορά τη δημοφιλία του στους μετόχους της εταιρείας που ίδρυσε ο ίδιος το 2003. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Αμερικανός πούλησε τις μετοχές της Tesla για να αγοράσει επιπλέον μετοχές του Twitter, η αξία των οποίων άγγιξε τα 44 δις δολάρια, όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.