Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021


Δεν θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία μάλιστα αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

  • 29/6/2020

Τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία της διανύει η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Η ακύρωση για τη διοργάνωση του 2021 επήλθε εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού αλλά και μετά τη δήλωση αρκετών κατασκευαστών ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο εκθεσιακό γεγονός.

Ο οργανισμός που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης απέρριψε δάνειο ύψους περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε το Καντόνι της Γενεύης και πλέον αναζητά εκείνο το επενδυτικό σχήμα που θα θελήσει να αγοράσει τα δικαιώματα διεξαγωγής ενός εκ των σημαντικότερων εκθεσιακών γεγονότων στη γηραιά ήπειρο.

Βασικός υποψήφιος είναι η εταιρεία Palexpo SA στην οποία ανήκει το εκθεσιακό κέντρο που φιλοξενεί τα τετράτροχα δημιουργήματα που υπό κανονικές συνθήκες φέτος θα γιόρταζε τη συμπλήρωση 90 διοργανώσεων.