Alfa Romeo 1900C Supergioiello: Ένα υπερσπάνιο ιταλικό «στολίδι» βγαίνει στο σφυρί (photos)


Η συγκεκριμένη Alfa Romeo 1900C Supergioiello είναι μία από τις 6 μονάδες του μοντέλου που κατασκεύασε η Ghia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CAR & CLASSIC
  • 17/9/2023

Η Alfa Romeo είναι γνωστή για τα πανέμορφα και ιδιαίτερα σπάνια μοντέλα της. Αυτή η 1900C Supergioiello του 1953 είναι ένα από αυτά, αφού μόλις 6 μονάδες κατασκευάστηκαν συνολικά. Πρόκειται για ένα μοντέλο σχεδιασμένο από την Ghia, κι η συγκεκριμένη μονάδα είναι μία από τις μόλις 3 που φημολογούνται ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Το υπερσπάνιο όχημα κατευθύνεται προς τις αιθουσες δημοπρασιών της Car & Classic στις 17 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να «πιάσει» έως και 400.000 δολάρια.

Η εν λόγω Supergioiello έχει σημαντική «εμπειρία» στα αγωνιστικα, αφού έχει λάβει μέρος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 1955, προσφέροντας ένα κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον τυχερό αγοραστή που θα την προσθέσει στη συλλογή του. Πέρασε σε νέα ιδιοκτησία το 1958, όμως ένα τρακάρισμα στις αρχές της δεκαετίας του '60 έφερε τέλος στην αγωνιστική της καριέρα.

Φυσικά, το όχημα επισκευάστηκε πλήρως μετά το ατύχημα, όμως το αυθεντικό αμάξωμα της Ghia ήταν ιδιαίτερα περίπλοκο να επανακατασκευαστεί, οπότε η νέα μάσκα της πανέμορφης Ιταλίδας είναι δημιουργία της Carrozzeria Touring.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας τετρακύλινδρος twin-cam κινητήρας 1,9 L ο οποίος αποδίδει 98 PS και θεωρείται αρκετά ισχυρός για την εποχή του. Η ισχύς διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 4 σχέσεις.