Alfa Romeo: Έρχεται και δεύτερο supercar το 2026


Η Alfa Romeo βάζει «μπρος» τις μηχανές κι ετοιμάζεται να αποκαλύψει και δεύτερο supercar περιορισμένης έκδοσης, εμπνευσμένο από το παρελθόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO
  • 19/9/2023

Έχοντας τραβήξει το κάλυμμα από τη νέα 33 Stradale πριν μόλις μερικές εβδομάδες, η Αlfa Romeo έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός δεύτερου supercar που θα καταφτάσει εντός του 2026.

Οι πληροφορίες έρχονται εκ των έσω, αφού ο Cristiano Fiorio, επικεφαλής του τμήματος ειδικών πρότζεκτ της εταιρείας, το οποίο έχει ονομαστεί Bottega, μίλησε στο Autocar, αποκαλύπτοντας μια σειρά από δεδομένα για το νέο μοντέλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Alfa Romeo θα εμπνευστεί από παλαιότερες δημιουργίες της από τις δεκαετίες του '60 και του '70, αφουγκραζόμενη τις επιθυμίες των πελατών της.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο supercar θα είναι μέρος μιας σειράς οχημάτων, όπως επιβεβαίωσε ο Fiorio. Με τη σειρά του, ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Alfa Romeo, δήλωσε: «Το πρώτο αυτοκίνητο απεδείχθη μια πολύ καλή 'άσκηση' για εμάς, για τους Alfisti και για όλους τους πελάτες μας. Και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Οι 33 πελάτες που επένδυσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την 33 Stradale, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του επόμενου μοντέλου της σειράς. «Τους ρωτήσαμε: 'Πιθανότατα θα αγοράσετε και το επόμενο μοντέλο. Ποιο απ' όλα τα μοντέλα μας θα θέλατε να αναβιώσουμε;'» εξήγησε ο Mesonero-Romanos.

Alfa Romeo Giulia TZ
Alfa Romeo Giulia TZ

Μία από τις πιο συχνές απαντήσεις ήταν η Giulia TZ του 1963, η οποία ήταν γνωστή για το σχεδιασμό 'Coda Tronca' του πίσω μέρους, ο οποίος βελτιστοποιούσε την αεροδυναμική του οχήματος συνολικά. Η Alfa Romeo έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα ενσωματώσει αυτό το στοιχείο σε μελλοντικά της προϊόντα, ενώ οι φωτογραφίες του νέου, μικρού SUV της εταιρείας, που έχουν διαρρεύσει, υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως να είναι το πρώτο μοντέλο που θα λάβει αυτό το χαρακτηριστικό.

Άλλοι πιθανοί «υποψήφιοι» για μια θέση στην γκάμα των Ιταλών είναι η Alfa Romeo Montreal του 1970 κι η Alfa Romeo Giulietta SZ του 1960.

Alfa Romeo Montreal
Alfa Romeo Montreal
Alfa Romeo Giulietta SZ
Alfa Romeo Giulietta SZ

«Υπάρχουν παλαιότερα μοντέλα της Alfa Romeo που είχαν πολύ ρηξικέλευθο σχεδιασμό. Πρέπει όμως να κατασκευάσουμε κάτι που να αγαπήσουν οι πελάτες μας. Η ρετρό εμφάνιση είναι ο στόχος μας», είπε ο Fiorio. Όσο για τον αριθμό των μονάδων του κάθε μοντέλου, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξεπερνά τις 50 ή ακόμα λιγότερες μονάδες: «Αν ξεπεράσεις αυτόν τον αριθμό, τότε χάνεις την πραγματική μοναδικότητα και έχεις ως αποτέλεσμα ένα πιο συνηθισμένο όχημα».

Η Bottega, σύμφωνα με τον Fiorio, θα λανσάρει νέες προτάσεις κάθε χρόνο, ακόμη κι αν πρόκειται για ειδικές εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων κι όχι καθαρά νέα μοντέλα.