Alfa Romeo Milano: Το πρώτο μικρό SUV των Ιταλών


Η Alfa Romeo πρόκειται να επιστρέψει και μάλιστα σύντομα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, εξελίσσοντας ένα αστικών προδιαγραφών SUV.

  • 2/11/2020

Η απουσία της Alfa Romeo από την ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ. Οι Ιταλοί, οι οποίοι μετά και τον τερματισμό της παραγωγής της Alfa Romeo MiTo δεν εκπροσωπούνται σε μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, πρόκειται να επιστρέψουν με ένα αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUV.

Η Alfa Romeo Milano, όπως έχει γίνει γνωστή, θα ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σχεδιαστικό της προφίλ, το οποίο θα αποτελεί και το βασικό σημείο διαφοροποίησης από εκείνες τις προτάσεις του ομίλου PSA Group στις οποίες θα βασίζεται.

Για όσους δεν κατάλαβαν, το πρώτο B-SUV στην ιστορία της Alfa Romeo αποτελεί τον μηχανολογικό κλώνο των Peugeot 2008 και Opel Mokka, υιοθετώντας όχι μόνο το πλαίσιο αλλά και αρκετά από τα μηχανικά μέρη.

Τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρου, καθώς και την ηλεκτροκίνητη προίκα του γαλλικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών. Ναι, η Alfa Romeo Milano θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ωστόσο, η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το γεγονός ότι οι Ιταλοί θα δημιουργήσουν μια πρόταση ικανή τους βάλει ξανά στο παιχνίδι.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το αστικών διαστάσεων SUV της Alfa Romeo να κάνει την εμφάνισή του το 2022. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει την Alfa Romeo Tonale, η οποία θα πάρει τη θέση της απερχόμενης Giulietta, εκπροσωπώντας της μιλανέζικη φίρμα στο segment C.

Σε αντίθεση με το νέο Fiat Punto η παραγωγή του οποίου θα μετακομίσει εκτός ιταλικών συνόρων, η Alfa Romeo Milano θα κατασκευάζεται σε ιταλικό έδαφος, υποστηρίζοντας και το προσωρινό (;) όνομά της.  

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να διαβάζετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν.