Alfa Romeo Tonale: Στόχος η απόλυτη ποιότητα


Το νέο compact και εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Μιλανέζικης φίρμας αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον Ιούνιο του 2022 και να συνδυάζει κορυφαία αίσθηση ποιότητας με το DNA της Alfa Romeo. 

  • 14/7/2021

Αυτές τις μέρες, ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato και η ομάδα διοίκησης της ιταλικής εταιρείας συναντήθηκαν στο εργοστάσιο της ιταλικής μάρκας στο Pomigliano d’Arco με περισσότερους από 150 προμηθευτές υλικών και εξαρτημάτων από την Ιταλία και άλλες χώρες, οι οποίοι εμπλέκονται στην κατασκευή και την προμήθεια εξαρτημάτων της νέας Alfa Romeo Tonale.

Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα της συνάντησης ήταν η ποιότητα του πρώτου εξηλεκτρισμένου SUV της Alfa Romeo. Από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του CEO ο Jean-Philippe Imparato παίρνει μέρος σε σταθερή βάση στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται στα εργοστάσια του Pomigliano και του Cassino, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο στόχο της κορυφαίας ποιότητας για τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

«Για να το πετύχουμε αυτό, το σημείο εκκίνησης είναι η επιλογή των υλικών. Οι προμηθευτές μας, οι σύντροφοι μας σε ένα ταξίδι του οποίου προορισμός είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας, ενστερνίζονται το DNA της Alfa Romeo επιλέγοντας τις υψηλότερες προδιαγραφές.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Imparato.

Δίπλα στο CEO της Alfa Romeo βρέθηκαν ο Chief Customer Experience Officer της Stellantis, Richard Schwartzwald, καθώς και ο Επικεφαλής του εργοστασίου, κ. Alessio Leonardi.

Το νέο SUV της Alfa Romeo αναμένεται να διατηρήσει πάνω από το 90% των σχεδιαστικών στοιχείων της πρωτότυπης Tonale, για την οποία ήταν υπεύθυνος σχεδιαστικά ο Έλληνας, Αλέξανδρος Λιώκης.

Μετά την παρουσίαση της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το εντυπωσιακό πρωτότυπο -του οποίου lead exterior designer είναι ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής, Αλέξανδρος Λιώκης- κατέκτησε το κοινό με την εντυπωσιακή του εμφάνιση, η οποία όπως φαίνεται θα περάσει χωρίς μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος.

Η νέα Alfa Romeo Tonale αναμένεται πως θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιούνιο του 2022.