Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato: Μια άγνωστη ιταλίδα Θεά


Με τη σχεδιαστική υπογραφή του Zagato και την ακατέργαστη ισχύ ενός Dodge Viper, η Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato αποτελεί μια από τις πλέον ξεχωριστές υλοποιήσεις που έχουν «φορέσει» το έμβλημα της μιλανέζικης φίρμας.

  • 24/3/2020

Έναν ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσετε τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση της Alfa Romeo προσφέρει ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s, o οποίος χαρίζει τη δυνατότητα στους πιστούς οπαδούς της ιταλικής φίρμας να αποκτήσουν ένα πανέμορφο και ταυτόχρονα δυσεύρετο τετράτροχο.

Πρόκειται για την άγνωστη στους πολλούς Alfa Romeo TZ3 Stradale, η οποία αντλεί έμπνευση από την Giulia TZ της δεκαετίας του 1960 μεταφέροντας στον 21ο αιώνα τη σχεδιαστική ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Zagato.

H Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato δημιουργήθηκε το 2010 με αφορμή της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής της αυτοκινητοβιομηχανίας του Βαρέζε. Σχεδιάστηκε από τον Norihiko Harada του οίκου Zagato και το πλαίσιο, όπως άλλωστε και τα μηχανικά μέρη, προήλθαν από το Dodge Viper.

Κάπως έτσι το καλλίγραμμο coupe του Zagato απέκτησε πρόσβαση στον θηριώδη V8 κινητήρα των 8,4 λίτρων του αμερικανικού supercar, σε 610 ολοζώντανους ίππους και σε 760 Nm ροπής.

Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς επιλέχθηκε ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων της Tremec, ενώ για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου επιστρατεύθηκαν δαγκάνες της Brembo.

Με βάρος 1.450 κιλών, Alfa Romeo TZ3 Stradale έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 305 χλμ./ώρά

O οίκος Zagato κατασκεύασε μόλις εννέα αντίτυπα της Alfa Romeo TZ3 Stradale γεγονός που την καθιστά ένα από τα σπανιότερα τετράτροχα που φόρεσαν το έμβλημα της μιλανέζικης φίρμας.

Ένα από τα εννέα «κομμάτια» αυτού του κομψοτεχνήματος δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από τον οίκο Sotheby’s, αποτελώντας μέρος της περίφημης συλλογής η οποία απαρτίζεται από 230 και πλέον οχήματα.

Η αξία του αυτοκινήτου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσό που υπολείπεται από αντίστοιχου… βεληνεκούς τετράτροχα που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960, αποτελώντας μια σίγουρη επένδυση τόσο για τους πραγματικούς φίλους της Alfa Romeo όσο και για εκείνους που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να… ασφαλίσουν τις αποταμιεύσεις τους