Η Alpina XB7 «επιστρέφει» με νέο λουκ


Στα χνάρια της ανανεωμένης X7 θα «πατήσει» και το πολυαναμενόμενο SUV της Alpina.

  • 14/4/2022

Η BMW αποκάλυψε την ανανεωμένη X7 πριν από λίγες μέρες, δίνοντάς μία πρώτη ματιά στον σχεδιασμό της εμπρός μάσκας με διαιρούμενους προβολείς, το ανανεωμένο εσωτερικό και τους πιο ισχυρούς κινητήρες της. Αυτό που δεν έδειξε όμως, ήταν η κορυφαία Alpina XB7, η οποία έλαβε επίσης την σχεδιαστική αναβάθμιση του μεγάλου SUV της βαυαρικής μάρκας, μαζί με μια μικρή αύξηση στην ισχύ.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία απορροφήθηκε από το BMW Group τον Μάρτιο του 2022, δημοσίευσε μία ανάρτηση για την XB7 του 2023 στον ιστότοπό της με μια και μοναδική εικόνα του νέου SUV. Όπως η κανονική X7, έτσι και η Alpina έχει αυτή την περίεργη διάταξη των προβολέων της και αρκετές γωνίες στη μάσκα. Όμως, όπως όλα τα αυτοκίνητα της Alpina, έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες πινελιές.

Δεν είναι γνωστό ποια άλλα σχεδιαστικά στοιχεία έχει προσθέσει η Alpina στην XB7 του 2023, καθώς η BMW δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποιο επίσημο σύνολο φωτογραφιών. Αλλά επειδή αυτή η έκδοση της X7 είναι μία απλή ανανέωση, αναμένεται να αποκτήσει μια παρόμοια πίσω όψη με την τελευταία XB7. Το εσωτερικό θα έχει τις πινελιές της Alpina, όπως ένα μπλε ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία μοναδική επένδυση δέρματος.

Ένας εκπρόσωπος της BMW ανέφερε ότι ο V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων με twin-turbo που τροφοδοτεί την XB7, καθώς και την X7 M60i, φέρουν πλέον την ονομασία κινητήρα «S68». Η νέα XB7 έρχεται με έναν ενισχυμένο στροφαλοφόρο άξονα, μια νέα γενιά turbo, νέα αντλία λαδιού και ένα ελαφρύτερο κάρτερ λαδιού. Υπάρχει επίσης ένα πιο αποδοτικό υβριδικό σύστημα 48 volt. Στην Alpina, ο κινητήρας αποδίδει 630 ίππους και 800 Nm ροπής, νούμερα που κάνουν την ΧΒ7 να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα.

Η BMW δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την τιμή για το ανανεωμένο XB7. Αναμένεται όμως να έχει παρόμοια τιμή με την προηγούμενη XB7 στα 130.000 ευρώ περίπου. Η εταιρεία λέει ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.