Αναβλήθηκε η παρουσίαση του Toyota Yaris GR-4


Υπό κανονικές συνθήκες η παρουσίαση του καυτού Yaris είχε προγραμματισθεί για το ράλι Αυστραλίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/11/2019

Το οποίο, όπως ίσως να γνωρίζετε, δεν θα γίνει ποτέ λόγω της μεγάλης φωτιάς που πλήττει την ευρύτερη περιοχή Coffs Harbour της χώρας. Έτσι, το ράλι Αυστραλίας αναβλήθηκε και ενημερωτικά να πούμε πως το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με το πρωτάθλημα κατασκευαστών να το κατακτά τελικά η Hyundai μιας και ήταν η πρωτοπόρος μέχρι εκείνο το σημείο και έναν αγώνα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Νωρίτερα η Toyota είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών με τον Ott Tanak και ενδεχομένως να είχε βλέψεις και για το κατασκευαστών. Έτσι, είχε δρομολογήσει την παρουσίαση του Yaris GR-4 για τις 17 του μήνα, η οποία αναβάλλεται για κάποια άλλη στιγμή δίχως να έχει ανακοινωθεί αν θα γίνει μέσα στο τρέχων έτος. Αξιοσημείωτο είναι πως η Toyota Ιαπωνίας με την Αυστραλίας ανακοίνωσαν την δωρεά 250.000 δολαρίων στην ενίσχυση των δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται πως τo Yaris GR-4 θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και όπως υποδηλώνει το GR-4 πιθανότατα θα είναι τετρακίνητο. Κάτι που υπονοεί πως πιθανότατα θα υπάρχει μεγαλύτερος κυβισμού από τον αρχικά αναφερόμενο 1.500άρη ή μιας turbo εκδοχής του. Όπως ίσχυε με το επίσης περιορισμένης παραγωγής Yaris GRMN της προηγούμενης γενιάς, ο κινητήρας του οποίου ήταν ένας turbo τετρακύλινδρος 1.800 cc με 212 PS.