Ανακάμπτει ο Zanardi μετά από πέντε επεμβάσεις στον εγκέφαλo


Σημάδια ανάκαμψης δείχνει ο Alex Zanardi μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη τον περασμένο Ιούνιο, ανακτώντας την επικοινωνία με τους γιατρούς και τους οικείους του.

  • 21/12/2020

Νικητής από μια ακόμα μάχη που δίνει για τη ζωή του πρόκειται να βγει ο Alex Zanardi, ο πρώην οδηγός αγώνων και παραολυμπιονίκης ενεπλάκη σε ένα τροχαίο ατύχημα τον Ιούνιο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο Ιταλός υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και πλέον έχει ανακτήσει την όραση και την ακοή ενώ ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο 54χρονος Ιταλός επικοινωνεί με τους γιατρούς πραγματοποιώντας νεύματα με τα χέρια του και στρέφει το κεφάλι του προς τη σύζυγό του Daniela η οποία βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του.

Ο Alex Zanardi βρισκόταν για μεγάλο διάστημα σε κώμα, ενώ τον περασμένο μήνα είχε μεταφερθεί από το Μιλάνο στην Πάντοβα, ώστε να βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Πλέον οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι ο Alex Zanardi θα ανακτήσει τις περισσότερες από τις εγκεφαλικές λειτουργίες του, ωστόσο, ο δρόμος για την αποκατάστασή του αναμένεται να είναι μακρύς.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α. Zanardi καλείται να ανέβει έναν πραγματικό γολγοθά και να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του, καθώς το 2001 ένα τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα του πρωταθλήματος CART είχε προκαλέσει στον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του Ιταλού.   

Διαβάστε ακόμα:

From “A” to... Zanardi! - Car & Driver

Επιτέλους, εκτός εντατικής ο Zanardi